tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését. ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését.
© tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését.   2018 Minden jog fenntartva!   Tel: 06(30)9448-646 Generator: AktivPortal
Ajánlatunk
Újdonság
A FA TŰZVÉDELMÉRE: MINDEN FÁRA
Tartalom:

Fontos információk a felhasználónak és a megrendelőnek!

 Fontos információk a felhasználónak és a megrendelőnek! Kérjük saját érdekében vegye figyelembe az alábbiakat:

 

A fa tűzvédelme nem olcsó dolog. Ezért, ha szükséges azt elvégezni,  Ön, mint vevő megérdemli azt, hogy a lehető legteljesebb információt kapja ezekről az anyagokról és megoldásokról.

Kedves Érdeklődő!

Amennyiben Ön azok közé tartozik, akik azt gondolják, hogy  „…majd bekenjük valamivel… aztán jól van…”  akkor Ön nem a mi vevőnk!

Miért?

Az elmúlt néhány évben, a fa tűzvédelme komoly jogszabályi változásokon ment át és hihetetlenül sokrétű megoldások (anyagok) is- születtek.

Más „papírok+ elnevezések” láttak napvilágot. És persze minden drágább lett. Már csak ezért is fontos, hogy azt és annyit vásároljon ami és amennyi éppen kell Önnek!

Számunkra  EVIDENCIA, hogy a relatív drága, - fára alkalmas  tűzvédő anyagok – közül Önt azt a fajtát vegye meg, amely Önnek a legmegfelelőbb műszaki tartalmat adja.

 Több forgalmazó mindenféle engedélyre hivatkozik. DE KIZÁRÓLAG: ÉME, TMI és/vagy NMÉ + teljesítmény igazolási „papírral”   vagy ETA

 

Keresse, az ún. EUROCLASS besorolást  (betűk és számok kombinációja)

Már nincs  „nehezen éghető”  engedély!!

 

Dönteni kell: Mi a legfontosabb?

 

SZÍN?

(Ez lehet általában fehér, vagy színtelen, de szürke és fekete is előfordulhat)

JELLEG?

(Lehet: Festék – Bevonat -  Oldat – Lakk)

Műszaki tartalom?

(B-s1,d0 vagy B-s2,d0  vagy C-s2,d0 vagy D-s3,d0

kiegészítő  előírásként: Bfl-s1

ÁR?

(Ez elsősorban azonos teljesítményű anyagok esetén érdekes, hiszen látjuk sok más szempont is létezik.

Mindig keresse az 1 m2 fa felületre szükséges anyagmennyiséget és annak az árát!

Az 1 m2 anyagár és anyagmennyiség nem figyelése igazi csapda lehet.

pl. előfordulhat, hogy valaki  fél áron javasol tűzvédő szert fára, de a szükséges felhordandó mennyiség akár 2 vagy 3x-os ezért már  az 1 m2 anyagár is duplája, mint a drágább szer.

Nagyobb mennyiséget többször kell  felhordani, tetemesen növekedhet a ráfordított munkaidő, munkabér és száradási idő.

Minden  tűzvédő anyag felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

Minden kérdés esetén forduljon hozzánk: tuzvedo@tuzvedo.eu

címen.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 1

Pyronatur. 

Euroclass besorolása: B-s2,d0.

Felhordandó: 517 ml/m2 (1 liter = 1,93 m2-re). Folyékony, felhasználásra kész favédő sóoldat, amely a fát nehezen gyulladóvá

(B-s2,d0) teszi és egyidejűleg megelőző védelmet nyújt a farontó gombák és rovarok ellen.

Kezeletlen, természetes fára (deszka, gerenda, léc,lambéria, padló, stb), kizárólag a műszaki leírásban foglaltak szerint.

Víz szerű és víz színű oldat. Permetezéssel és mártással is felhordható.

10 és 20 literes kiszerelésben, sávos árakkal. Jellegénél fogva ipari  célra, vagy beltéri  építőipari fára (deszka, gerenda, lécek, fűrészárú stb) olcsó és nélkülözhetetlen anyaga.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 2

Uniepal Aqua  1 K. beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető.

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Járófelületi minősítése: B fl-s1. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben beltéren. A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták, lépcsők és bútorok festésére.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 3

Hensotherm színtelen:  

Euroclass besorolása: B-s1,d0. 

Felhordandó: 300 g/m2+ kötelező védőlakkból  100 g/m2 a színtelenre. Színtelen tűzvédő bevonat.

Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez.

Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben.

Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 4

Hensotherm fehér: 

Euroclass besorolása: B-s1,d0.

 Felhordandó: 300 g/m2. Fehér  tűzvédő bevonat.

Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag. 

Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 5

Char 21

új, fehér színű tűzvédő festék.

Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 250 g/m2.

Nem kopásálló.  Egyetlen tűzvédő festék melynek a kiadóssága: 1 kg= 4 m2.

Az egyik legolcsóbb tűzvédő festék, az 1 m2 fafelületet számolva!!

Vizes alapú, beltéri,  habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 7

Uniepal FR:

beltéri és kültéri alkalmazásra.

Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat. 1 literes kiszerelésben is rendelhető.

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani..

Besorolása: B-s1,d0.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.


Beltéri faanyagok tűzvédelmére alkalmas tűzvédő anyag 8

Uniepal Kolor: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros: fenyő, gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon  rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakk olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Színek:

Dió, ében, fehér, fenyő1(színtelen),  fenyő2, gesztenye, mahagóni, palisander, szürke, zöld.

Itt nézze meg kérem: www.futotuz.hu
Kültéri fa tűzvédelmére 1

Uniepal FR: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat.

1 literes kiszerelésben is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.. Besorolása: B-s1,d0.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása.

Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.


Kültéri fa tűzvédelmére 2

Uniepal Kolor: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros: fenyő, gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat..

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása.

Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon  rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló lakk, alkalmazható hazai fa és faalapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben  kültérii és beltéri használatra.

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakk olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Dió, ében, fehér, fenyő1(színtelen),  fenyő2, gesztenye, mahagóni, palisander, szürke, zöld.


Tűzvédő lazúr beltéri fára

 

Uniepal Kolor: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros:

Dió, ében, fehér, fenyő1(színtelen),  fenyő2, gesztenye, mahagóni, palisander, szürke, zöld.

színben látszik a fa erezete.

Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat..

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.

Besorolása: B-s1,d0.

Fazsindely és deszka tetőszerkezeti (fedélhéjazat) besorolása: B roof (T1). Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Uniepal Kolor: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros:

Dió, ében, fehér, fenyő1(színtelen),  fenyő2, gesztenye, mahagóni, palisander, szürke, zöld.

színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.

Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag  olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Uniepal Aqua  K1. beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze

200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.  Járófelületi minősítése: B fl-s1.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben beltéren.

A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé

teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták,

lépcsők és bútorok tűzvédelmi  festésére.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 1

Uniepal Aqua  K1.

beltéri alkalmazásra. Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat. Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell  felhordani.

Besorolása: B-s1,d0.

Járófelületi minősítése: B fl-s1.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon  rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben beltéren.

A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták,lépcsők és bútorok festésére.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 2

Hensotherm színtelen:  

Euroclass besorolása: B-s1,d0.

Felhordandó: 300 g/m2+ kötelező védőlakkból  100 g/m2 a színtelenre. Színtelen tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag.

Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 3

Hensotherm fehér: 

Euroclass besorolása: B-s1,d0. 

Felhordandó: 300 g/m2. Fehér  tűzvédő bevonat. Nem kopásálló. Természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez. Izoláló (habréteg képző) az oldószermentes alapanyag.

Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben.

 Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 4

VIS 120

Szintelen, matt 2 komponensű oldószeres tűzvédő festék.

Besorolás: B-s1,d0.

Felhordása: 450 g/m2 + 160 g/m2 védőlakk. Kopásálló, beltéri. Úgy kell elképzelni, mint régen a parketta  lakkot a felületen csak tűzvédő változatban. Gyönyörű, matt felületet ad. Uszodák, sportcsarnokok faszerkezetinek nélkülözhetetlen  tűzvédő anyaga. Bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termék, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 5

Uniepal Kolor: beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros: fenyő, gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat.. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.

Fazsindely és deszka tetőszerkezeti (fedélhéjazat)

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag  olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.


B-s1,d0 minősítésű tűzvédő bevonat fára 6

Uniepal FR:

beltéri és kültéri alkalmazásra.

Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat. 1 literes kiszerelésben is rendelhető. Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani..

Besorolása: B-s1,d0.

Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.


MINŐSÍTÉS: B-s2,d0 Tűzvédő bevonat fára 1

Pyronatur.

Euroclass besorolása: B-s2,d0.

Felhordandó: 517 ml/m2 (1 liter = 1,93 m2-re). Folyékony, felhasználásra kész favédő sóoldat, amely a fát nehezen gyulladóvá

(B-s2,d0) teszi és egyidejűleg megelőző védelmet nyújt a farontó gombák és rovarok ellen.

Kezeletlen, természetes fára (deszka, gerenda, léc,lambéria, padló, stb), kizárólag a műszaki leírásban foglaltak szerint. Víz szerű és víz színű oldat. Permetezéssel és mártással is felhordható.

10 és 20 literes kiszerelésben, sávos árakkal. Jellegénél fogva ipari  célra, vagy építőipari fára (deszka, gerenda, lécek, fűrészárú stb) olcsó és nélkülözhetetlen anyaga.


MINŐSÍTÉS: B-s2,d0 Tűzvédő bevonat fára 2

Char 21

új, fehér színű tűzvédő festék fára.

Euroclass besorolása: B-s2,d0.

Felhordandó: 250 g/m2. Nem kopásálló.  Egyetlen tűzvédő festék melynek a kiadóssága: 1 kg= 4 m2.

Az egyik legolcsóbb tűzvédő festék, az 1 m2 fafelületet számolva!! Vizes alapú, habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé.

Gyönyörű, rusztikus felületet ad...


Kis kiszerelésben: 1 kg-os tűzvédő festék fára 1

Uniepal FR:

beltéri és kültéri alkalmazásra.

Szintelen, fényes oldószeres tűzvédő bevonat.

1 literes kiszerelésben is rendelhető.

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani.. Besorolása: B-s1,d0. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.


Kis kiszerelésben: 1 kg-os tűzvédő festék fára 2

Uniepal Kolor:

beltéri és kültéri alkalmazásra.

Lazúros: fenyő, gesztenye és palisander  színben látszik a fa erezete.  Matt fénytörésű  és vizes, tűzvédő bevonat..

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.

 Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető….

Akár 1 kg-os kiszerelésben is rendelhető...

Impregnáló anyag, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló anyag  olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.


Kis kiszerelésben: 1 kg-os tűzvédő festék fára 3


Uniepal Aqua  K1. beltéri alkalmazásra.

Szintelen, selyemfényű, vizes  tűzvédő bevonat.

Kiváló kopásállóság. 1 literes kiszerelésben  is rendelhető.

Új generációs tűzvédő anyag, melyből mindössze 200 g/m2 mennyiséget kell felhordani. Besorolása: B-s1,d0.

Járófelületi minősítése: B fl-s1. Hihetetlenül egyszerű és gyors a felhordása. Száradása kiváló, a teljes tűzvédelem nagyon rövid időn belül kivitelezhető…. vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben beltéren. A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták, lépcsők és bútorok tűzvédelmi festésére.

Char 21

új, fehér színű tűzvédő festék fára. Euroclass besorolása: B-s2,d0. Felhordandó: 250 g/m2. Nem kopásálló.  Egyetlen tűzvédő festék melynek a kiadóssága: 1 kg= 4 m2.

5 kg-os gyári vödörben és 20 kg-os kiszerelésben.

Az egyik legolcsóbb tűzvédő festék, az 1 m2 fafelületet számolva!! Vizes alapú, habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé.


Kis kiszerelésben: 5 kg-os tűzvédő festék fára 2

VIS 120 Szintelen, matt 2 komponensű oldószeres tűzvédő festék.

Besorolás: B-s1,d0.

Felhordása: 450 g/m2  Kopásálló, beltéri. Úgy kell elképzelni, mint régen a parketta  lakkot a felületen csak tűzvédő változatban. Gyönyörű, matt felületet ad. Uszodák, sportcsarnokok faszerkezetinek nélkülözhetetlen  tűzvédő anyaga. Bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termék, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

5 kg-os A és 5 kg-os B komponensben is rendelhető

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.