tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését. ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
  • Bezár
tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését.
© tuzvedo@tuzvedo.eu címen várjuk érdeklődését.   2018 Minden jog fenntartva!   Tel: 06(30)9448-646 Generator: AktivPortal
Ajánlatunk
Újdonság
EN 13823 SBI és ETA, CE
Tartalom:

Uniepal FR szintelen kültéri, beltéri oldószeres,

Műszaki és alkalmazástechnikai tájékoztató

UNIEPAL DREW SPECIAL FR (B-s1, d0).

 

 

UNIEPAL DREW SPECIAL FR oldószeres, fényes tűzvédő lakk faanyagok és fa alapanyagú elemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületére kültéri és beltéri használatra. 

Alkalmazási terület: Az UNIEPAL DREW SPECIAL FR lakk alkalmazható fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.

Az UNIEPAL DREW anyaggal minimum 200 g/m2 mennyiségben bevont termékek égési viselkedés szerint az alábbi  besorolást kapták:

minimum 12 mm vastagságú faanyag és OSB lapok  Euroclass: B-s1, d0.

Az UNIEPAL DREW lakkal minimum 200g/m2 mennyiségben bevont legalább 20 mm vastagságú és minimum 450 kg/m3 sűrűségű  fából készült falburkolatok valamint minimum 22 mm vastagságú OSB lapok – tűzterjedés gátló

A termék egzotikus fafajtákra nem alkalmazható.

Alkalmazás:

A lakk előkészítése:

Használat előtt alaposan keverjük össze. A készítmény hígítása nem ajánlott. Szükség esetén a termék viszkozitása csökkenthető maximum 10%-os hígítással xilol vagy lakkbenzin hozzáadásával.

A felület előkészítése:

Az összes felületi hibát meg kell javítani, a zsírtól, portól és egyéb szennyeződésektől meg kell tisztítani az alapot.

Az UNIEPAL DREW SPECIAL FR lakk csak olyan, nyers fából készült felületre alkalmazható, melynek relatív nedvességtartalma nem haladja meg a 20 %-ot.

Száradás után a lakk színtelen, a fa eredeti színét és rajzolatát meg nem változtató bevonatot képez.

Felvitel:

A festéket 10 °C feletti hőmérsékleten kell felhordani. A munka megkezdése előtt célszerű próbát végezni az alkalmazási paraméterek optimalizálása céljából (hatékonyság, áramlás, száradási idő stb.)

A lakkot függőleges vagy vízszintes síkban két vagy három rétegben kell felhordani összesen minimum 200 g/m2 mennyiségben. A nedves rétegvastagság ne haladja meg a 60 μm-t.

A végső bevonat vastagsága minimum 120 μm. A kezelések közötti intervallum a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától függ.

23 °C (±2) hőmérsékleten és 50% ( ±5) relatív nedvességtartalom mellett a második réteg 16 óra múlva, a harmadik réteg az előzők teljes megszáradása után vihető fel.

 

Abban az esetben, ha  fontos a fafelület magas esztétikai kivitele, ajánlott az első felvitelt vékony rétegben elvégezni, megszáradás után a felületet > 240 fokozatú csiszoló anyaggal

lecsiszolni, (szőrösödés) majd felvinni a második réteget, kb. 4-8 óra múlva, a helyi körülményektől és a védendő felület tulajdonságaitól függően.

A munka befejezése után a szórópisztolyt vagy ecsetet lakkbenzinnel vagy xilollal kell megtisztítani.

Egyéb információk és megjegyzések:

Teljesítmény: max 5 m2/lit teljes felfestésnél az alap abszorbáló képességétől függően.

Oldhatóság: vízben nem oldható, némelyik szerves oldószerben oldódik.

Száradás után színtelen, a fa eredeti színét meg nem változtató bevonatot képez.

Más festékek alkalmazása a felületeken megváltoztathatja a tűzvédelmi besorolást.

Padlók festésére nem alkalmas.

A bevonat műszaki állapotát legalább 12 havonként egyszer ellenőrizni kell.

Mechanikai sérülések (repedések, karcolások) vagy vegyi hatások (agresszív eső, madárürülék) esetén a hiányosságok pótlására van szükség.

MÁS FESTÉKEKKEL NEM KEVERHETŐ

Tárolás:

Eredeti, bontatlan göngyölegekben min. 5 °C és max 30 °C hőmérsékleten tárolandó és szállítandó. A tároló helyeken  a dohányzás és a nyílt láng használata tilos.

Szállítás:

Bármilyen közlekedési eszközzel az ADR kiadási feltételei mellett

UN:1263

Felhordása a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

Biztonsági és óvintézkedések

Jól szellőző helyiségben használja. Festés után alaposan ki kell szellőztetni amíg a szagok el nem múlnak, ezután a helyiség újra használható.

A teljes tűzállóság a festés után 72 órával az oldószer teljes elpárolgása után érhető el.

Feltétel: a festék teljes megszáradása.

Meg kell akadályozni a festék komponenseinek lerakódását. Használat előtt és a festés ideje alatt keverje.

Könnyen gyúlékony  termék. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. A gőzök  álmosságot vagy szédülést okozhatnak. Vízi szervezetekre ártalmas; hosszantartó károsodást okozhat vízi környezetben. Gyermekek elől elzárandó.        Gyújtóforrástól távol tartandó, tilos a dohányzás. A keletkező gőzt, permetet nem szabad belélegezni. Szembe kerülése esetén azonnal bő vízzel kell lemosni és orvoshoz fordulni. Csatornahálózatba nem szabad engedni. Munkavégzés során viseljen megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt, védőszemüveget, arcvédőt.                                                                      Nem jól szellőző helyiségben használjon megfelelő személyes légzésvédőt. Lenyelés esetén azonnal forduljon orvoshoz- mutassa meg a dobozt vagy a  címkét.


CSAK JÓL SZELLŐZŐ HELYISÉGBEN HASZNÁLHATÓ.   

VOC tartalom: max 400g/l

           

 Gyártó:

 Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „ ADW” Sp. z o. o.

ul. Zbożowa 2, 43-175 Wyry Tel.  48/32 218 71 85

Fax: 48/32 323 00 85                    


 www.tuzvedo.eu

pyrostop@pyrostop.hu

Tel: 061-295-00-00

NIH higiéniai bizonyítvánnyal rendelkezik

Referencia-dokumentum Műszaki Engedély ITB nr AT-15-6052/2010

Megfelelőségi igazolás ITB-0695/W

Megfelelőségi nyilatkozat nr 20a/2010 dátum 2010.11.05.

ETA:-18/0489  of 29/06/2018
1020-CPR-010040116          

 

UNIEPAL – DREW AQUA 1-K  színtelen,  beltéri  tűzvédő bevonat fára (lakk) selyemfényű, kopásálló + járófelületre is, Euroclass: B-s1,d0, járófelületre: Bfl-s1

 

A termék neve: UNIEPAL DREW AQUA 1- K – tűzvédő, vízbázisú  lakk

 faanyagok és fa alapanyagú elemek  felületére.

Jóváhagyások/engedélyek: Referencia-dokumentum Műszaki Engedély  ITB nr AT-15-8576/2011

Megfelelőségi nyilatkozat nr 22a/2011  09. 02. 2011.

Megfelelőségi igazolás ITB-2015/W

NIH higiéniai bizonyítvánnyal rendelkezik

Garancia: gyártástól számított 12 hónap

Alkalmazás:       Az UNIEPAL DREW AQUA 1-K poliuretán, vízbázisú lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben  beltéren.

A  lakkot nagy keménység és kopásállóság jellemzi, ami lehetővé teszi közhasználatú épületekben való alkalmazását padlók, parketták, lépcsők és bútorok festésére. FIGYELEM! NEM VÍZÁLLÓ!!

Tűzvédelmi besorolás: Az UNIEPAL DREW AQUA 1- K lakkal minimum 200 g/m2 mennyiségben bevont termékek, azaz minden fa (az egzotikus fajták kivételével) és minden minimum 12 mm vastagságú fa alapanyagú termék (Euroclass: B-s1,d0) besorolást kapott.

Padlóburkolat besorolása:  Minden fából (az egzotikus fajták kivételével) készült minimum 20 mm  vastag padlóburkolat  nehezen gyulladó (Cfl-s1 ) besorolást kapott.

A lakk előkészítése: Használat előtt alaposan keverje össze. Használatra kész termék  -  hígítani nem kell!

Az alap előkészítése:  Az összes felületi hibát meg kell javítani, a zsírtól, portól és egyéb

szennyeződésektől meg kell tisztítani az alapot. Az UNIEPAL DREW AQUA 1-K  lakk csak olyan, nyers fából készült felületre alkalmazható, melynek relatív nedvességtartalma nem haladja meg a 20 %-ot. Száradás után a lakk a fa eredeti színét meg nem változtató színtelen bevonatot képez.

Applikáció:         A festéket 10 °C feletti hőmérsékleten kell felhordani.  A munka megkezdése előtt célszerű próbát végezni az alkalmazási paraméterek optimalizálása céljából (hatékonyság, áramlás, száradási idő stb.) A lakkot függőleges vagy vízszintes síkban két vagy három rétegben kell felhordani összesen minimum 200 g/m2 mennyiségben.  

Az egyes nedves rétegvastagság ne haladja meg a 40 μm mértéket. Az utolsó réteg vastagsága min. 100 μm kell, hogy legyen. A felvitelek közötti intervallum a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától függ. 4-8 óra száradási idővel. Tűzvédő tulajdonságát  24 óra múlva éri el. 23°C ( ± 2 ) hőmérsékleten és 50% ( ± 5 )relatív nedvességtartalom mellett a második réteg  8 óra múlva, a harmadik réteg az előzők teljes megszáradása után vihető fel. Abban az esetben, ha  fontos a fafelület magas színvonalú esztétikai kivitele, ajánlott az első felvitelt vékony rétegben elvégezni, megszáradás után a felületet > 240 fokozatú csiszoló anyaggal lecsiszolni a szőrszálak eltávolítása céljából. A munka befejezése után a szórópisztolyt vagy ecsetet azonnal meg kell tisztítani vízzel. Ne használjon levegős gépet!!!

Felhordása a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Egyéb információk,megjegyzések:

Teljesítmény: 5 m2/l a teljes felfestésnél az alap abszorbáló képességétől függően. Szórásnál, fúvóka nyílás: légmentes: < 0,013” / levegős gép: TILOS  Célszerűbb állítható szórófejet alkalmazni  és próbát végezni.

Oldhatóság: vízben oldódó. Száradás után a lakk színtelen, a fa eredeti színét meg nem változtató bevonatot képez. Más festékek alkalmazása a felületeken megváltoztathatja a tűzvédelmi besorolást.

A teljes tűzállóság a festés után 48 órával a festék teljes megszáradása után érhető el.Más festékekkel nem keverhető.

 

BIZTONSÁGI feltételek:

Tartalmaz: 1,2-benzotiazol-3 (H) -on. Allergiás reakciót okozhat.

Tartalmaz: postreakció elegyet 5-klór-2-metil-2H-izotiazol-3-on [EC No 247-500-7] és 2-metil-2H-izotiazol-3-on [EC No 220-239-6] (3: 1). Allergiás reakciót okozhat..  Gyerekektől távol tartandó. Viseljen védőkesztyűt.

Műszaki állapot: A bevonat műszaki állapotát legalább 12 havonként egyszer ellenőrizni kell.

A bevonat megsérülése esetén a hiányosságok pótlására van szükség.

Tárolás:               Eredeti, bontatlan göngyölegekben  +5°C -30°C hőmérsékleten tárolandó és szállítandó.

Szállítás:             A termék nem veszélyes, szállítása során nem igényel különleges kezelést.

Gyártó :               Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe “ADW” Sp. z o.o.

ul. Zbożowa 2, 43-175 Wyry

tel. +32  218 71 85  fax.: +32 323 00 85

 

Gyártó külön nyilatkozata: Mint az UNIEPAL Drew Aqua 1K tűzvédelmi lakk gyártói tájékoztatjuk, hogy a termék hazai fa és fa alapanyagú (az egzotikus fa fajták kivételével) építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben csak beltéren alkalmazható A lakk padlók, parketták, lépcsők, bútorok és falburkolatok festésére használható.

Kiemeljük, hogy a polimér bázis, amit a lakk gyártása során használunk, korlátozza a lakk kültéri alkalmazását, a lakkal kezelt felületek nem lehetnek kitéve hosszabb ideig a víz, esővíz, hó stb. közvetlen hatásának.

Ezen kivül az UNIEPAL Drew Aqua 1K lakkal festett felületek hosszabb ideig tartó víz és nedvesség hatására jellegzetesen kifehérednek., elveszítik a mechanikus ellenálló képességüket, száradás után a bevonat visszanyeri áttetszőségét és a megfelelő használati paramétereket, mindennek ellenére el kell kerülni, hogy ilyen vagy hasonló eset megismétlődjön.

 

Csomagolás:      0,75-1; 5; 10 liter vagy 12 liter igény szerint rendelhető

A dokumentum készült:  2014.05.20


www.pyrostop.hu.   Mail:

pyrostop@pyrostop.hu

 

ETA:-18/0490 

 

Fontos! Minden tűzvédő festéket használat előtt nagyon alaposan fel kell keverni!  Keverje legalább 5 percig! A festék hőmérséklete +5 ⁰C  fölött kell, hogy legyen!  Addig ne használja,  amíg a felkeverés meg nem történt, mivel a vödör felszínéről leöntött rész után, az alsó részek minősége nem lesz  probléma mentes. Hígítani nem szabad! Általában inkább az ecsetes felhordást javasoljuk, ha szép felületet akarunk. Ha mégis  szórni szeretné, akkor  mindenképpen kerülje el a levegős szórást, ez nagyon elfogadhatatlan felületet ad. Membrános vagy dugattyús festékszóróval a felhordás elfogadható felületet adhat. Az első réteg után  - mint minden lakknál – szükséges lehet a felület enyhe megcsiszolása. Ha mód van a 200 g/m2 anyagot 3 rétegben felhordani,  az mindenképpen szebb felületet  eredményez.

UNIEPAL – DREW AQUA Kolor tűzvédő lazúr

Euroclass: B-s1,d0 besorolással.

 

A termék neve: UNIEPAL DREW AQUA KOLOR – tűzvédő, vízbázisú impregnáló lazúr-lakk

                               faanyagok és fa alapanyagú elemek  felületére, kültéri és beltéri használatra.

Jóváhagyások/engedélyek:

 Referencia-dokumentum Műszaki Engedély  ITB nr AT-15-8565/2011

Megfelelőségi nyilatkozat nr 21a/2011 z dnia 13 stycznia 2011r.

Megfelelőségi igazolás ITB-2008/W

NIH higiéniai bizonyítvánnyal rendelkezik

Garancia: gyártástól számított 6 hónap

Alkalmazás:       Impregnáló lakk, alkalmazható hazai fa és fa alapanyagú építőelemek mint rétegelt lemez, forgácslap, OSB felületének tűzgátló védelmére és dekoratív festésére közhasználatú és lakóépületekben kültéri és beltéri használatra.

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakk olyan tetőrendszerekhez is alkalmazható, melyekben a tetőszerkezet fazsindelyből vagy deszkából készült.

Besorolás éghetőség szerint:

Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR lakkal minimum 200g/m2 mennyiségben bevont termékek, azaz minimum 12 mm vastagságú fa és OSB lapok éghetőség szerint  Euroclass besorolást kaptak.

Besorolás tűzállóság szerint:

A legalább 200g/m2-nyi UNIEPAL DREW AQUA KOLOR lakkal bekent  20 mm vastag és legalább 450g/m3 sűrűségű fa falburkolatok, valamint a legalább 22 mm vastag  OSB lapok „tűzvédett” besorolást kaptak.  

Tetőszerkezetek osztályozása:

A legalább 200g/m2 mennyiségű  UNIEPAL DREW AQUA KOLOR impregnáló lakkal kezelt legalább 20 mm vastag fazsindelyből vagy más deszkából készült tetőszerkezetek  B-s1,d0 besorolást kapták.

A lakk előkészítése:

Használat előtt alaposan keverje össze. Használatra kész termék  -  hígítani nem kell!

Az alap előkészítése: Az összes felületi hibát meg kell javítani, a zsírtól, portól és egyéb szennyeződésektől meg kell tisztítani az alapot. Az UNIEPAL DREW AQUA KOLOR  lakk csak olyan, nyers fából készült felületre alkalmazható, melynek relatív nedvességtartalma nem haladja meg a 20 %-ot. Száradás után a lakk a fa eredeti színét megváltoztató, a gyártó által megadott színű bevonatot képez.

Applikáció (felhordás):

A festéket 10 °C feletti hőmérsékleten kell felhordani. A munka megkezdése előtt célszerű próbát végezni az alkalmazási paraméterek optimalizálása céljából (hatékonyság, áramlás, száradási idő stb.) A lakkot függőleges vagy vízszintes síkban két vagy három rétegben kell felhordani összesen minimum 200 g/m2 mennyiségben.  A felvitelek közötti intervallum a környezet hőmérsékletétől és nedvességtartalmától függ. 23°C ( ± 2 ) hőmérsékleten és 50% ( ± 5 )relatív nedvességtartalom mellett a második réteg 6 - 8 óra múlva, a harmadik réteg az előzők teljes megszáradása után vihető fel. Abban az esetben, ha  fontos a fafelület magas színvonalú esztétikai kivitele, ajánlott az első felvitelt vékony rétegben elvégezni, megszáradás után a felületet > 240 fokozatú csiszoló anyaggal lecsiszolni a szőrszálak eltávolítása céljából. A munka befejezése után a szórópisztolyt vagy ecsetet azonnal meg kell tisztítani vízzel. 24 óra múlva  lesz tűzvédő hatása.

Ecsettel, hengerrel és szórással hordható fel. Figyelembe kell venni,  a felhordási módozatok jellegzetességét száradás után.

Felhordása a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Egyéb információk, megjegyzések:      

Teljesítmény: max 5 m2/lt teljes felfestésnél az alap abszorbáló képességétől függően.

Oldhatóság: vízben oldódó

Száradás után a lakk a fa eredeti színét megváltoztató, a gyártó által megadott színű bevonatot képez.

Színek:fenyő,  gesztenye és palisander.

Más festékek alkalmazása a felületeken megváltoztathatja a tűzvédelmi besorolást.

A teljes tűzállóság a festés után 48 órával a festék teljes megszáradása után érhető el.

Más festékekkel nem keverhető.

Műszaki állapot: A bevonat műszaki állapotát legalább 12 havonként egyszer ellenőrizni kell.

A bevonat megsérülése esetén a hiányosságok pótlására van szükség

Tárolás:                Eredeti, bontatlan göngyölegekben  +5°C + 30°C hőmérsékleten tárolandó és

Szállítás:              A termék nem veszélyes, szállítása során nem igényel különleges kezelést.

Gyártó :               Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe “ADW” Sp. z o.o.ul. Zbożowa 2, 43-175 Wyrytel. +32  218 71 85  fax.: +32 323 00 85

Csomagolás:      1; 5; 10 liter vagy 12 liter rendelésre

A dokumentum készült: 2014.05.27

 


                        

                            pyrostop@pyrostop.hu

                               www.pyrostop.hu

 

ETA-18/0491             

PROMAPAINT®-SC 3 tűzvédő bevonatrendszer acélfelületekre

ETA: 13/0356

Alkalmazási területek

A bevonatrendszer beltérben alkalmazható. Előírásszerű felhordás esetén a bevont acélszerkezetek megfelelnek a 15  ill. 180 perc tűzállósági határértékű tűzgátló épületszerkezetekre előírt követelményeknek. A PROMAPAINT®-SC 3 bevonatrendszer általában olyan acél tartók, pillérek és rácsrudak bevonására alkalmas, amelyek nyílt vagy zárt profilokból készültek.

Felhordás

A termékek ecsettel, hengerrel, pneumatikus vagy airless szórógéppel hordhatók fel, ha az acél alap hőmérséklete legalább + 5°C, a környezeti hőmérséklet pedig legalább + 40°C.

Tárolás

Eredeti, zárt csomagolásban, száraz, fagytól és erős felmelegedéstől védett helyen 6-12 hónapon át.

PROMAPAINT® SC3 Vizes bázisú, hőre habosodó tűzvédő festék acélszerkezetekhez.  ETA: 13/0356  

EN-13381-8  szerint:

350 °C -  400 °C – 450 °C -  500 °C - 550 °C - 600 °C - 650 °C -  700°C - 750 °C  tervezési hőmérséklet tartományban.

R/15,  R/30,  R45,  R/60, R/90, R/120,  R/150 és R/180 Th értékekkel, az U/A szerint.

1 mm száraz réteg 2,1 kg anyagból lesz.  Az U/A érték táblázatban szereplő mm-t x 2,1= a kg szükséglet.

GENERAL TECHNICAL DATA

Szín:                                                    fehér

Consistencia:                                        folyékony festék

Sűrűség:                                             1,35 g/m³ ± 0,20 g/m³

Szilárdanyag tartalom:                          71% ± 3 %

Habosodás (tágulás):                          ~1:15 

Viskozitás:                                          ~30  Pas v. 20°C  

PH:                                                      8,0±0,5 v. 25°C  

Anyagkiadósság:                               ~2,1 kg/m² (1mm dft)  szárazon 1 mm száraz réteg 2,1 kg anyagból lesz.  Az U/A érték táblázatban szereplő mm-t x 2,1= a kg szükséglet

Kikeményedési idő:                            ~400 µm 6 óra utánérintés száraz  (20°C,  50% páratartalomnál)  

Felhasználáskori hőmérséklet:          +5°C up to +40°C

VOC                                                    30 g/l 

Hígítás vízzel:                                     max. 5% 

Szórás esetén min. 40%-os szórási veszteséget kell figyelembe venni, vagyis ennyivel több anyagot kell vásárolni,  a szükséges  rétegvastagság eléréséhez.

Egy menetben kb. 1000 g/m2 szórható fel.

Elsősorban  R 90- és R 180 közötti Th érték tartományban javasolt a felhasználása,    az U/A értékek szerint.


Hensotherm 310 KS

Műszaki adatlap

Hensotherm 310 KS – beltéri tűzvédő festék fémre.

ETA –No 11/0456 

 

Oldószer alapú, hőre habosodó, (szórással egy  rétegben felhordható), film-szerű tűzvédő bevonat beltéri használatra, I/H elemeken és zárt szelvényeken az EN 13501-2-nek megfelelően.

 

Jóváhagyások/engedélyek: jóváhagyva az  EN 13381-8-nak megfelelően.

 

ETA –No 11/0456  CE:1121-CPD-GA5009  ÉMI:TMI-7/1/2012

 

Osztályozás: CE-jelzés a 93/68/EWG-nek megfelelően.

Alkalmazási területek:  acél szerkezetekhez, mint oszlopok, gerendák, mestergerendák  I/H elemekhez  és zárt szelvényekhez,  fémmel  bevont (tüzihorganyzott) elemekhez is.  Tűzállóság  (Th érték) lásd: 2-4 oldal; Más tűzállósági mértékekhez kérjen    technikai tanácsot.  Beltéri használatra tartóssági besorolás Y/Z1/Z2 az ETAG 018-2-nek megfelelően.

 

 

Előnyök: az extra finom szemcsés nyersanyag garantálja a sima felületet. Karbantartást nem igényel. Könnyen kezelhető  fedő réteg. Kapható RAL és NCS keverési rendszerben, valamint egyedi színárnyalatokban.

Alkalmazható fémmel bevont elemeken is. 

VOC < 350 g/l.

Útmutatás a Hensotherm 310 KS-beltéri- használatához:      

A beltéri Hensotherm 310 KS lehetőleg 5°C-nál magasabb hőmérsékleten és kevesebb mint 80 %-os relatív páratartalomnál használandó. Magas relatív páratartalomnál (pl. 80%) a jó szellőzési  feltételek elengedhetetlenek. 

A felületi hőmérséklet  legalább 3 °C-kal harmatpont felett legyen, de mindenképpen 0 °C fölött.

Csak szakképzett emberek  alkalmazzák. 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12.

Felület előkészítése:  a beltéri Hensotherm 310 KS csak megfelelően előkészített  és lealapozott anyagra hordható fel  a már alkalmazott, ismeretlen  alapozó és a beltéri Hensotherm 310 KS kompatibilitását ellenőrizni kell; minden sérülést (pl.rozsdásodást, ütődést, stb.) ki kell javítani pl. HENSOGRUND 1966 E-vel vagy más kompatibilis alapozóval.

Technikai segítségért forduljon a Rudolf GmbH-hoz  vagy az importőrhöz.

Csupasz profilokhoz az Sa 2.5 homokfúvást, kézi tisztításhoz az St 2-t ajánljuk, az EN ISO 12944-4-nek megfelelően.A HENSOGRUND 1966 E alkalmazása: 40-60 µm száraz rétegvastagság (dft) ~120-190 g/m2, horganyzott acélhoz a HENSOGRUND 2K ajánlott.  A felületről el kell távolítani a szennyeződéseket és biztosítani kell a tapadást  ajánlott száraz rétegvastagság: általában 50 µm (dft) ~150 g/m2 mennyiséget javasoljuk az alkalmazási adatok feljegyzését az EN ISO 12944-7/-8-nak megfelelően.

 

Alkalmazás:Alkalmazás előtt alaposan keverje fel!  Airless szórás optimális szóráshoz kb.20°C-os anyaghőmérséklet szükséges  hígítani, max.5%-ban, HENSOTHERM V 45-tel ajánlott (esetleg aromás, esetleg észter  hígítóval)

Javasolt üzemi nyomás: 200-250 bar  fúvóka méretek: 0.017"-0.025": áramlási sebesség > 4 l/min. A  gép szűrői maradhatnak, de a pisztoly szűrőket el kell távolítani. Legfeljebb 1000 g/m2 hordható fel egy rétegben.  

1.réteg az alapozóra:

Általában kb. 500 µm nedves rétegvastagság  elegendő lehet.(szárazon  kb: 350 µm).

HENSOTHERM 310 KS jellemző fedési mértéke: az egy rétegben való felhordás függ az acél mintáktól és a szerkezeten belüli pozíciótól.

Festés és hengerelés: hengereléshez báránybőrből vagy moherből készült henger ajánlott, mely ellenáll az oldószernek.  Festéshez hosszú sörtéjű ecset ajánlott, mely ellenáll az oldószernek.

Száradás  20°C-os hőmérsékleten és 65%-os relatív páratartalomnál:  legalább 24 óra bevonatonként

 az alacsonyabb hőmérséklet, magasabb relatív páratartalom, a nem elegendő légmozgás és a különböző vastagságú tűzvédelmi bevonatok meghosszabbíthatják a száradási időt.

Fedőréteg:  fedőréteg felhordása csak a Hensotherm 310 KS megszáradása után, legalább 48 órával beltéri Hensotherm 310 KS száradását köröm-teszttel ellenőrizhetjük.

Fedőréteg  HENSOTOP 84-gyel (oldószeres) kapható RAL vagy NCS keverési rendszerben és egyedi árnyalatokban külön kérésre fedő mérték: HENSOTOP 84: 130-180 g/m2 nedves, függően a színárnyalattól.  Használat után minden felszerelést azonnal le kell tisztítani HENSOTHERM V45 hígítóval, vagy aromás, esetleg észter  hígítóval.

 

 

Szállítás/tárolás: szállítás és tárolás lehetőleg +5°C és +30°C között.  

Bontott vödrök szavatossági ideje: 12 hónap   a nyitott vödröket alaposan le kell zárni.

 

Csomagolás:  25 kg netto tömeg  bádog vödör.

 

Óvintézkedések a biztonságos használathoz: a beltéri HENSOTHERM 310 KS-t használja az összes helyi és nemzetközi előírásnak megfelelően-

Környezet, Egészségügy és Biztonság: A rendeleteket gyakran felülvizsgálják, így a termék használata előtt kérjen aktuális biztonsági adatlapot. 

További műszaki tanácsért kérjük lépjen kapcsolatba velünk! Jelenlegi tudásszintünk szerint az itt közölt adatok korrektek, de a gyártó nem vállal felelősséget a közölt információk teljességéért és korrektségéért, ezek csak útmutatásként szerepelnek. Alapul az ellenőrzött vizsgálatok és az alkalmazás során szerzett tapasztalatok szolgálnak. Ha valaki a terméket más célra, vagy előzetes írásos hozzájárulásunk nélkül a fent említett alkalmazási módtól eltérően használja, azt saját kockázatára teszi. Ilyen esetben bárminemű kár vagy sérülés esetén a Rudolf GmbH-t semmilyen felelősség nem terheli. Eme adatlap korábbi verziói már nem érvényesek.

 

Magyarországi felhasználás:

HENSOTHERM 310 KS – tűzvédelmi rendszer nem dolgozható fel, ha az anyag, az alapozás, vagy levegő hőmérséklete +5 C° alatt van, avagy a relatív levegőnedvesség tartalom a 75 %-ot meghaladja.(Harmatpont).

HENSOTHERM 310 KS erős tixotrop anyagot tartalmaz, alkalmazás előtt erős keveréssel a megfelelő feldolgozási folyékonyság elérhető. (kb.10 perces keverés!) A termék vizsgálata/engedélye  során figyelembe vett jogszabályok, szabványok, előírások: MSZ 14800-1:1989, valamint a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) ötödik rész.

 Felhordásra vonatkozóan:  irányadó, a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12 pontja minden tűzvédő festék esetén!

Rétegrendekről:

Hensogrund alapozók: speciális műgyanta bázisú, fémfelületek korrózióvédelmére szolgáló alapozó festékek.

Hensotherm 310 KS: oldószer alapú, habosító és égéskésleltető adalékanyagokat tartalmazó tűzvédő festék.

Hensotop 84 fedőlakk: oldószeres tűzvédő fedőlakk a tűzvédő festék fölé

Figyelembe véve a gyártó korábbi, Magyarországra érvényes nyilatkozatait!!

A Hensotherm 310 KS tűzvédő festékbevonat rendszer mérsékelten agresszív városi, ipari légkörtípus beltéri körülményei között alkalmazható olyan tetővel védett helyeken, ahol csapóesőnek, tartós vízigénybevételnek nincs kitéve a szerkezet és kültéri vátozatban is.

Fémtiszta, mindenféle szennyeződésektől mentes, MSZ EN ISO 8501-1: 2008 szabvány szerint Sa 2 ½ tisztaságú fokozatú acéllemez legyen.

 

 

Alkalmazható Th idők, az  ETA-TMI szerint, kizárólag  az U/A  értékek figyelembe vételével:

15 perc, 30 perc, 45 perc, 60 perc, 90 perc, és 120 perc!*

 

*Részletes információért  kérjük  forduljon  tanácsadó  szolgálatunkhoz:  061-295-00-00 tel/fax vagy  Mail

pyrostop@pyrostop.hu

 

Gyártó: Hensel GmbH Németország.Mail:

HENSOTHERM 410 KS

ETA-11/0481 és TMI-8/1/2012 szerint

CE: 1121-CPD-GA5008

Vizes alapú, hőre habosodó, tűzvédő bevonatrendszer a MSZ EN 13501-2 , valamint  EN-13381-8  és MSZ 14800-1 és a 28/2011.(IX.6) BM rendelettel kiadott OTSZ. 5. rész szerint nyílt és zárt acélprofilok, teherhordó acélszerkezetek tűzállósági  határértékének növelésére beltérben:  350 °C – 750 °C között. Th értékek lehetnek*:

15 perc, 30 perc, 45 perc, 60 perc, 75 perc, 90 perc, 105 perc és 120 perc!

Engedélyek, állásfoglalások, vizsgálatok:

Warrington Certification Limited.  EC reference  Number: 1121. ETA:-11/0481

ÉMI Budapest. TMI-8/1/2012 

Termékjellemzők:

A HENSOTHERM 410 KS vizes alapú, habosodó tűzvédő bevonatrendszer, amely hő hatására mikropórusos, hőszigetelő, szénalapú habot képez és az acélt hosszabb időn át megvédi meg nem engedett felmelegedéstől. Diszperziós, hőre habosodó tűzvédő festék.

A HENSOTHERM 410 KS  bevonat, amely  a HENSOGRUND és HENSOTOP (vagy egyenértékű) termékekkel együtt alkotott rendszerként kerül felhasználásra és nem azonos a hagyományos lakkozással vagy festéssel.

A HENSOTHERM 410 KS tűzvédő  bevonatrendszer oldószermentes, környezetbarát, I/H szelvényeken,

oszlopokon és tartókon,de normál és tüzihorganyzott acélra is.

Extra finom eloszlású  granulátum  az alap, mely szép sima struktúrát ad  a festett felületnek.

Tartóssági osztály: Z1/Z2 az ETAG 018-2 szerint.

Nem tartalmaz (APEO-t=alkylphenolethoxylat mentes) borat és halogén mentes. Védett felület karbantartást nem igényel. Egyszerű a felhordása.

Bevonási ajánlások

A lángvédő festékeket nagyon gondosan és szakképzett személyzettel szabad felhordani. 28/2011.(IX.6) BM rendelt.

A HENSOTHERM 410 KS  tűzvédőrendszert védeni kell közvetlen időjárási hatásoktól. Ha az anyag, az alap, vagy a környezeti levegő hőmérséklete +5 °C  alatt, vagy a relatív légnedvesség 80 % felett van, a HENSOTHERM 410 KS  tűzvédőrendszer nem hordható fel.(Harmatpontra ügyelni kell!)

Az alap előkészítése:

A HENSOTHERM 410 KS  erősen tixotróp és használat előtti erős keveréssel kapja meg a szükséges feldolgozási viszkozitását. Alap: Sa.2,5  ill. St.2 legyen  tisztaság szempontjából az EN ISO 12944-4 alapján. Hensoground  1966 E alapozó esetén 120-190 g/m2 (40-60 µm  száraz réteget ) javasol az eredeti műszaki leírás.

A HENSOTHERM 410 KS  felhordható hengerléssel, ecsettel vagy airless szórással.

A HENSOTHERM 410 KS terméket használatra kész állapotban szállítjuk és azt  adott esetben legfeljebb 5 % vízzel szabad hígítani. A nagy viszkozitásból eredően az ecsettel vagy hengerrel történő felhordásnál függőleges felületeken kb.1000 g/m2-ig terjedő mennyiség felhordására is sor kerülhet.

Az airless szórásra olyan airless festékszórók alkalmasak, amelyek 200-250 bar nyomást érnek el  0,017" -    0,025"átmérőjű porlasztónyílásnál. (Szórási veszteséget figyelembe  kell venni.)

Fedőfestés

A HENSOTHERM 410 KS  bevonatot a nedvesség és egyéb időjárási hatások elleni védelem , valamint  a könnyebb tisztántartás céljából  HENSOTOP 84 (oldószertartalmú) vagy HENSOTOP AQ (vizes alapú) védőlakkal fedjük le 150 g/m2  mennyiségben. A fedőlakkot a RAL színárnyalatskála vagy színminta alapján szállítjuk. Ha eltekintünk a fedőlakk bevonattól, akkor egy további HENSOTHERM 410 KS  réteget kell felhordani (50 µm).

Száradási időtartam: kb. 24 óra rétegenként.

A megadott értékek +20 °C léghőmérsékletre és 65 % légnedvességre vonatkoznak. Kisebb hőmérséklet és/vagy nagyobb légnedvesség meghosszabbítja a száradási időtartamot.

Megjegyzés: max 75% rel. páratartalom mellett Sa.2,5 tisztasági fokozatú acélfelületen alkalmazható!!


Munkabiztonság

A HENSOTHERM 410 KS tűzvédőrendszer használatakor a munka- és egészségügyi előírások betartandók.

Környezetvédelem

A HENSOTHERM 410 KS az  1907/2006/EG szerint nem jelölésköteles

A HENSOTHERM 410 KS  terméknek nem szabad a vizekbe vagy a csatornahálózatba jutnia. A vízveszélyeztetési osztály 1 (saját besorolás)

Tárolás és Szállítás

Bontatlan edényekben a termék 12 hónapig használható.  A bontatlan göngyölegeket szárazon és mindenek előtt fagymentesen kell tárolni.  A megnyitott göngyölegeket újból gondosan le kell zárni!

Göngyölegnagyságok

25 kg befogadóképességű műanyagvödrök.

A műszaki adatlapban közölt adatok műszaki mérésekből és tapasztalatból származó irányértékek. Céljuk, hogy bemutassák a felhasználási lehetőségeket. Kötelezettség és jogkövetelés belőlük nem származtatható le. A korábbi műszaki adatlapok a jelen adatlap kiadásával elvesztik érvényességüket.

Egyéb tűzvédelmi információk:

www.pyrostop.hu

Jelölés:            a termék az EG-irányelvek szerint nem jelölésköteles.

Veszélyességi szimbólum:      nincs

S-mondatok::                          nincs

R mondatok: nincs 

Magyarországi felhasználás:

HENSOTHERM 410 KS – tűzvédelmi rendszer nem dolgozható fel, ha az anyag, az alapozás, vagy levegő hőmérséklete +5 C° alatt van, avagy a relatív levegőnedvesség tartalom a 75 %-ot meghaladja.(Harmatpont).

HENSOTHERM 410 KS erős tixotrop, alkalmazás előtt erős keveréssel a megfelelő feldolgozási folyékonyság elérhető. (kb.10 perces keverés!) A termék vizsgálata/engedélye  során figyelembe vett jogszabályok, szabványok, előírások: MSZ 14800-1:1989, valamint a 28/2011. (IX. 6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) ötödik rész.

 Felhordásra vonatkozóan:  irányadó, a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12 pontja minden tűzvédő festék esetén!

Rétegrendekről:

Hensogrund alapozók: speciális műgyanta bázisú, fémfelületek korrózióvédelmére szolgáló alapozó festékek.

Hensotherm 410 KS: oldószer alapú, habosító és égéskésleltető adalékanyagokat tartalmazó tűzvédő festék.

Hensotop 84 fedőlakk: oldószeres tűzvédő fedőlakk a tűzvédő festék fölé

Igazolt profiltényezővel rendelkező acélszerkezetek esetén az ETA-11/0481 számú Európai Műszaki Engedély 1-23. táblázataiban megadott adatok a mértékadóak.

A Hensotherm 410 KS tűzvédő festékbevonat rendszer mérsékelten agresszív városi, ipari légkörtípus beltéri körülményei között alkalmazható olyan tetővel védett helyeken, ahol csapóesőnek, tartós vízigénybevételnek nincs kitéve a szerkezet.

Magyarországi alkalmazása, az  ÉMI TMI-7/1/2012  engedély 3. oldalának utolsó bek. szerint:

Igazolt profiltényezővel rendelkező acélszerkezetek esetén az ETA-11/0481 számú Európai Műszaki Engedély 1-23. táblázataiban megadott adatok a mértékadóak.

A fém felület előkészítése:

Fémtiszta, mindenféle szennyeződésektől mentes, MSZ EN ISO 8501-1: 2008 szabvány szerint Sa 2 ½ tisztaságú fokozatú acéllemez legyen.

Az U/A érték alkalmazása esetén:

Igazolt profiltényezővel rendelkező acélszerkezetek esetén az ETA-11/0456 számú Európai Műszaki Engedély 1-23. táblázataiban megadott adatok a mértékadóak, az  5 mm alatti falvastagság esetén is!! Vagyis nem kell külön ÉMI engedély ez esetben! Ld. 2-es pont!

Alkalmazható Th idők, az  ETA-TMI szerint, kizárólag  az U/A  értékek figyelembe vételével:

15 perc, 30 perc, 45 perc, 60 perc, 75 perc, 90 perc, 105 perc és 120 perc!*

*Részletes információért  kérjük  forduljon  tanácsadó  szolgálatunkhoz:  061-295-00-00 tel/fax vagy  Mail:

pyrostop@pyrostop.hu

 

HENSOMASTIK 5 KS

ETA-11/0209 Európai Műszaki Engedély

 

Nem higroszkopikus, rugalmas tűzvédelmi bevonat melyet ásványgyapot táblákra, betonra, téglára, kábeltartó szerkezetre, kábellétrára (alumínium is) PVC-re, kábelre kell felhordani, vagy fugák tűzvédő tömítésére, de nagyon sok könnyen gyulladó tárgy bevonható HENSOMASTIK 5 KS-sel. Kiszáradás után húzósan elasztikus, időjárásálló, szagszegény, környezetbarát és víz- át-nem-eresztő. Ráfreccsenő olajnak ill. benzinnek ellenáll.

Besorolás: EI 60 falban és födémben ETA-11/0209 szerint. TMI-5/2012 VALAMINT: EI 90 falban és födémben  ETA-12/0214 szerint. TMI-5/1/2012

Ablációs  tűzvédelmi bevonat .. Oldószermentes diszperzió, lánggátló pigmentekkel, öregedésálló. azbeszt- és halogénmentes. (kábellezárásokra).

Jóváhagyások/vizsgálatok: Kábelátvezetés lezárások.

Jóváhagyási jegyzőkönyv: Z-19.15-1224, Építéstechnikai Intézet, Berlin

Kábelátvezetés lezárás HENSOMASTIK 90 lezárási rendszerrel

Tűzállósági osztály: S 90.

Jóváhagyási jegyzőkönyv: Z-19.15-270, Építéstechnikai Intézet, Berlin

Kábelátvezetés lezárás HENSOMASTIK 120 lezárási rendszerrel

Tűzállósági osztály: S 120.

Víz – átnemeresztőség /Vizsgálati bizonyítvány:

Műszaki Egyetem Braunschweig (TU BS)

TU BS 3136/1430, a DIN 1048, 1. rész alapján.

Gyúlékonyság ásványi és kemény PVC alapon

Vizsgálati bizonyítvány: TU BS 86 232 a DIN 4102, 1. rész alapján

Nehezen éghetőség préngumin

Vizsgálati jelentés: TU BS 50 16/3893 a DIN  4102, 1. rész alapján

Nehezen éghetőség AZ lapon (puha PVC)

Vizsgálati jelentés: TU BS 86 462, a DIN 4102, 1. rész alapján

Tetőbevonás

Vizsgálati bizonyítvány: TU BS 23 0293 785, a DIN 4102 , 7. rész alapján

Öregedésállóság

Leirat: TU BS 077/Do/Schr, a DIN 4102, 1. rész B2 alapján

ETA-11/0209 és ETA-12/0214 számú Európai Műszaki Engedély

MSZ EN 1366-3:2009, MSZ EN 13501-2:2007+A1:2010, valamint a 28/2011. (XI. 6.) BM rendelettel kiadott Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) 5. rész.

TMI-5/2012  ÉMI  valamint: TMI-5/1/2012

Tulajdonságok:

HENSOMASTIK 5 KS egy közepesen viszkózus, nem higroszkopikus tűzvédelmi bevonat, amely vastagréteg eljárással, a kábellezárásoknál az ásványgyapot táblákra kell felhordani.

Vizsgálatok kimutatták Németországban, hogy nagyon sok könnyen gyulladó tárgy bevonható HENSOMASTIK 5 KS-sel. Magyarországon csak a vizsgálatokban szereplő anyagok tűzvédelmére alkalmazható.

HENSOMASTIK 5 KS egy ablációs termék, amely tűzterhelés esetén endoterm viselkedést mutat fel. Ez azt jelenti, hogy a tűz kiterjedését egy forrásvíz-elgőzölgés következtében döntően befolyásolja.

HENSOMASTIK 5 KS a teljes kiszáradás után húzósan elasztikus, időjárásálló, szagszegény, környezetbarát és a szerint vízátnemeresztő, ráfreccsenő olajnak ill. benzinnek ellenáll.

Feldolgozás:

HENSOMASTIK 5 KS eredeti viszkozitási állapotában feldolgozható. Csak szükség esetén kell – max. 3% vízzel – feldolgozási viszkozitásúra hígítani.

Felhordható ecsettel, hengerrel vagy airless szóróberendezéssel. Ez utóbbinál javasoljuk 0,58 – 0,63 mm ill. 0,023 – 0,025 ” méretű fúvókák használatát.

Sp változata, a spatulával való feldolgozáshoz.

Biztonsági előírások:

HENSOMASTIK 5 KS-nek nincsenek mérgező alkotóelemei, csak olyan biztonsági előírásokat kell betartani, mint amilyenek festékek felhordásánál elő vannak írva.

A munka során a kiszóródott freccsenéseket vízzel azonnal el kell távolítani.

Száradás: A száradási idő a hőmérséklet és rétegvastagság függvénye.

A megadott száradási időknél szobahőmérsékletet vettünk alapul, azaz +20 ºC hőmérsékletet és 65%-os légnedvességet

Az ásványgyapot táblákat 1-2  rétegben, kb. 1900 g/m2 anyaggal kell bevonni. Ez megfelel egy 1 mm-es szárazréteg vastagságnak. A száraz réteg a mindenkori légnedvességtől függően

 (20 ºC, 65% r.l.) kb. 10 óra alatt szárad ki.

HENSOMASTIK 5 KS több rétegben is felhordható, vékonyabb rétegekben és közbenső száradási idő mellett.

HENSOMASTIK 5 KS vastagabb rétegek esetén is elasztikus marad.

Színárnyalat: Fehér.

 Lobbanáspont: nincs.

Tisztítás és hígítás: Vízzel, a felhordáshoz használt készülékeket rögtön a használat után meg kell tisztítani.

Testsűrűség: 1,35

Tárolási idő: Kb. 6 hónap, szobahőmérsékleten, fagytól védve, zárt edényben.

Szállítási forma:         12,5  kg, ovális műanyag vödörben.

310 ml kartusban, melyet normál kinyomópisztollyal lehet installálni.

Megrendelési szám: HENSOMASTIK 5 KS.

Az összes adat és ajánlás műszaki laboratóriumi értékeken alapul, amelyekből semmiféle kötelezettség vagy jog nem származtatható. Ez az adatlap csak tájékoztatásul szolgál. Minden adat csak irányérték, s a műszaki vizsgálatokból és tapasztalatokból adódtak. Ezek a széles alkalmazási területet kívánják csak szemléltetni. Ezekből semmiféle kötelezettség vagy jog nem származtatható. A korábbi műszaki adatlapok ezen adatlap megjelenésével érvényüket vesztik.

Magyarországi engedélyek: 

 

ÉMI: TMI-5/2012  az  ETA-11/0209 Európai Műszaki Engedély alapján valamint

ÉMI: TMI-5/1/2012 az ETA-12/0214 Európai Műszaki Engedély alapján

 

 

engedélye alapján falban és födémszerkezetben egyaránt EI 60 perces  tűzállósági határérték igazolható használatával, a 36001-es műszaki tájékoztatóban foglaltak betartása esetén.

Hensomastik 5 KS típusú tűzgátló tömítő rendszer:

Oldószer-, azbeszt- és halogénmentes, nem nedvszívó, ablációs (endoterm tulajdonságú) tűzvédő festék. Kábeltálcák, kábellétrák nem éghető hőszigetelő táblák, kábelek tűzvédő bevonata.

Fal- és födémszerkezeteken történő kábelátvezetések tűzgátló lezárása, beltérben.

Feltételek: A hőszigetelés vastagsága (mm)  min. 2x60 mm                  

Minimális átvezetési vastagság (mm)  falszerkezet 100     födémszerkezet   150      

 A Hensomastik 5 KS tűzgátló tömítőrendszer erőátviteli, távközlési, működtető és jelző kábelek fal- illetve födémszerkezeten történő átvezetéseinél tűzgátló tömítésként alkalmazható a fenti táblázatokban szereplő tűzállósági határértékükig.

Az egyes tűzgátló lezárásokon együttesen átvezethető kábelek összes keresztmetszete nem haladhatja meg a nyílás keresztmetszetének 60%-át.

A tűzgátló lezárásokon alumínium vagy acél kábelhordozó szerkezetek (kábellétrák, kábeltálcák, stb.) vezethetők át.    

 

HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE
külön tűzvédő bevonattal ellátott kábelbandázs

 

Alkalmazási terület

Kábelek tűzvédelme olyan terekben, ahol bizonyos körülmények miatt a hagyományos tűzvédő bevonatok nem használhatók.

Terméktulajdonságok

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE tűzvédő rendszer kábelek részére, melynek hordozó anyaga A1 üvegszálszövet (580 g/m2), kétoldalt HENSOMASTIK 5 KS védőszerrel bevonva. A szárazanyag-vastagság a belső oldalon kb. 1 mm, a külső oldalon kb. 0,5 mm. Az anyagot fedésben rátekercseljük a védendő kábeltálcára (kábelkötegre) és horganyzott huzallal biztosítjuk. A fedés ne legyen kevesebb, mint 50 mm.

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE nagyon rugalmas és kis sugarú körben is feldolgozható. Ellenáll víznek, olajnak és bizonyos vegyszereknek. Tehát fenntartás nélkül alkalmazható kültéren is. Ennek során külön fedő védelemtől el lehet tekinteni.

Feldolgozás

Közvetlenül a tekercsről. Az anyag késsel vagy ollóval könnyen méretre vágható. A rögzítés horganyzott huzallal vagy hasonló (nem éghető) szállal történik.

Munkabiztonság

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE feldolgozásánál az általános munka- és környezetvédelmi szabályokat kell betartani.

Környezetvédelem

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE a 1907/2006/EK előírás szerint nem jelölésköteles.

Göngyölegnagyságok

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE kiszállítása 1,20 m széles tekercsekben történik a kívánt hosszúságban.

Tárolás

A HENSOMASTIK 5 KS BANDAGE-t szárazon kell tárolni.

Ez az adatlap tanácsul szolgál. Valamennyi műszaki adat vizsgálatokból és tapasztalatból származó irányérték. Céljuk, hogy bemutassák a széleskörű alkalmazhatóságot. Belőlük nem vonhatók le kötelezettségek és jogok. Az előző műszaki adatlapok érvényessége a jelen adatlap megjelenésével megszűnik..PROMAPAINT SC 4 tűzvédő festék acélra

 

PROMAPAINT® SC 4  Hőre habosodó tűzvédő festék

 Alkalmas belső vagy félig kitett acélszerkezet tűzvédelmére szerint. ETA 13/0198

Hőre habosodó tűzvédő festék

Alapozás: alkydbázisú, vagy  2 K epoxíbázis

PROMAPAINT® SC4 egykomponensű hőre habosodó festék-víz emulzió, amely a szintetikus gyanta tartalmú.  Alkalmas: acél tűzvédelmére, jóváhagyott I és H gerendák / oszlopok és a kör alakú és téglalap alakú üreges részekhez is az EN 13381-8 szerint

Gyakorlatilag  1 mm  szára vastagság 2 kg anyagból hozható ki.

1 mm x 2= 2 kg.

TECHNICAL DATA

Összetevők: Szintetikus kötőanyagok vízben emulzió, szerves és szervetlen töltőanyagok, szervetlen pigmentek, adalékok.

Sűrűség:                                            1.3 ±0.05g/cm3

Viscositas at 20°C:                            44000-66000cPs sp. 6 – speed 10 – time 60’’

Használható: Y (betéri használatra) és Type Z2 (félig kültéri használati- lásd befejező rész).

Felhordási hőmérséklet:                  from +5°C to +40°C

Egyszerre felhordható mennyiség:             Up to 750 µm DFT in one coat.

750 µm száraz rétegvastagság= 1500 g/m2

Anyagkiadósság:                               2 kg/m2 to obtain 1000 µm DFT

Száradás (at 20°C and 50%

RH-páratartalom):                            8 hours on surface   1000 µm wet thickness.
Teljes átszáradás:                              7/8 days completely dry

Szárazanyag tartalom:                       68% ±2

Használható acél alakzatok:                H,U, I, L, T, Z

EN-13381-8  szerint:

350 °C -  400 °C – 450 °C -  500 °C - 550 °C - 600 °C - 650 °C -  700°C - 750 °C  tervezési hőmérséklet tartományban.

R/15,  R/30,  R45,  R/60, R/90, R/120,  R/150 és R/180 Th értékekkel, az U/A szerint.

Első sorban a Th 90 perc alatti tartományban előnyös a használata


Hensotherm 1 KS színtelen festék fára

Tűzvédelem

HENSOTHERM 1 KS

 

(színtelen, hőre habosodó  tűzvédő festék)

természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez való tűzvédő bevonat.

Izoláló (habréteg képző) a EN 13501-1 és EN 13823 SBI szerint, B-s1,d0,  oldószermentes.

Alapanyag

Oldószermentes műgyanta diszperzió, enyhén szagos, vízzel oldható.

A HENSOTHERM 1 KS  tűz és erős hőképződés hatására egy felhabosodó réteget képez 300 g/m2 mennyiségben felhordva..

A habosodó anyagra Fedőlakk 84f kerül felhordásra, mely azzal kémiai kötést képez Hensotherm 1 KS esetén.50 g/m2

Alkalmazási területek

Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.

Alkalmazása kizárólag beltérben lehetséges, mert a nedves és a kültéri közegben esztétikai problémát okozó színelváltozás  jöhet létre, a kezelt felületen.

Feldolgozás

A HENSOTHERM 1 KS  hengerrel, ecsettel vagy légszóró-berendezésekkel (festékszórókkal) hordható fel.

A fedőlakkot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani a szükséges rétegvastagságban.

1.    A felületkezelési munkákat + 10 ºC feletti hőmérséklet és 65 % légnedvesség alatt kell elvégezni.

2.    A HENSOTHERM 1 KS és a fedőlakk 84f technikai bevonatok, amelyet nem lehet a hagyományos lakkozással összehasonlítani. Az alapozás minősége érdekében az adott területet (dörzsöléssel) vagy enyhe csiszolással lehet sikeressé tenni a tűzvédő festék tapadásának elősegítésére.
Az alap előkészítése

Az alapnak por- és zsírmentesnek kell lennie. Minden régi, nem szilárdan tapadó réteget maradék nélkül el kell távolítani a HENSOTHERM 1 KS felhasználása előtt. Az alapot meg kell vizsgálni, mivel nem fordulhat elő gyanta, zsírmaradék, olaj, viasz, ragasztó, mész, festékmaradvány vagy vízüveg.

Az alap tapadási nehézsége esetén a felületet át kell csiszolni, vagy amilyen vékonyan lehet, alapozóval át kell kenni. A tapadásra vonatkozóan próbakezelést kell elvégezni. A felületeket, ha felhordási nehézségek merülnek fel, csiszolópapírral alaposan meg kell tisztítani, esetlegesen HENSOHAFTGRUN Q- val (100 g/m2) előkezelni szükséges. A szert ecsettel, hengerrel vagy levegőszóró-készülékkel  felhordva   0,28 mm fúvóka átmérő javasolható. Hígítani nem szükséges, ha mégis, azt langyos  vízzel kell tenni,( max.5%-ban),utána alapos keverés szükséges.

Száradási idő

A száradási idő függ a fafelülettől, a hőmérséklettől és a légnedvességtől.

A felületi rétegben a minimum 10 ºC és 65 % légnedvesség mellett a 6 órát nem lépi át.

A teljes száradás 1-2 napon belül következik be, és csak ezután lehet felhordani a Fedőlakk 84f-et 1 KS-re.  A Fedőlakk 84f 1 óra alatt porszáraz, a teljes száradási idő 8 óra.

Átlagos 20 ºC hőmérséklet és 65 % relatív légnedvesség, 500g/m2 felhordás mellett mérve a teljes száradás cca. 6 óra.(száradás adat.)

Munkabiztonság

A szerrel való munkavégzés során a munka és balesetvédelmi hatályos előírásokat kell alkalmazni.

Veszélyelhárítás

A szer a 1907/2006/EK szerint nincs jellemezve. Nem szabad talajba élővízbe és csatornahálózatba engedni. Vízveszélyességi osztály 1 (saját besorolás).

Forgalmazó: pyrostop@pyrostop.hu

 


Hensotherm fehér tűzvédő festék fára

HENSOTHERM fehér

(fehér  hőre habosodó  tűzvédő festék)

természetes fához, forgácslaphoz és rétegelt lemezhez való tűzvédő bevonat.

Izoláló (habréteg képző) az

MSZ EN 13501-1 és  MSZ EN 13823 SBI szerint, B-s1,d0, 

oldószermentes.

Alapanyag

Oldószermentes műgyanta diszperzió, enyhén szagos, vízzel oldható.

A HENSOTHERM fehér  tűz és erős hőképződés hatására egy felhabosodó réteget képez 300 g/m2 mennyiségben felhordva..

Alkalmazási területek

Minden beltéri faszerkezethez, mint pl. fal- és mennyezetborítás fából, faforgács és szigetelőlapból, rétegelt lemezből 12 mm-es vastagságtól, így üzletekben, lakóházakban, kórházakban, laktanyákban, iskolákban, színházakban, vendéglőkben, szállodákban és gyűléstermekben. Kevésbé megfelelő az olyan faszerkezeteknél, melyek mechanikai igénybevételnek,- mint az ajtók, szekrények, padlók -és az olyan tárgyaknál, melyek állandó jelleggel 75 % légnedvességnek vannak kitéve.

Alkalmazása kizárólag beltérben lehetséges, mert a nedves és a kültéri közegben esztétikai problémát okozó színelváltozás  jöhet létre, a kezelt felületen. Kültérben használja, a kültéri változatot.

Feldolgozás

A HENSOTHERM fehér  hengerrel, ecsettel vagy levegős-vagy membrános-festékszóróval hordható fel.

A fedőlakkot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani a szükséges rétegvastagságban.

A felületkezelési munkákat + 10 ºC feletti hőmérséklet és 65 % légnedvesség alatt kell elvégezni.


Az alap előkészítése

Az alapnak por- és zsírmentesnek kell lennie. Minden régi, nem szilárdan tapadó réteget maradék nélkül el kell távolítani a HENSOTHERM fehér felhasználása előtt. Az alapot meg kell vizsgálni, mivel nem fordulhat elő gyanta, zsírmaradék, olaj, viasz, ragasztó, mész, festékmaradvány vagy vízüveg.

Az alap tapadási nehézsége esetén a felületet át kell csiszolni, vagy amilyen vékonyan lehet, alapozóval át kell kenni. A tapadásra vonatkozóan próbakezelést kell elvégezni. A felületeket, ha felhordási nehézségek merülnek fel, csiszolópapírral alaposan meg kell tisztítani, esetlegesen HENSOHAFTGRUN Q- val (100 g/m2) előkezelni szükséges. A szert ecsettel, hengerrel vagy levegőszóró-készülékkel  felhordva   0,28 mm fúvóka átmérő javasolható. Hígítani nem szükséges, ha mégis, azt langyos  vízzel kell tenni,( max.5%-ban),utána alapos keverés szükséges.

Száradási idő

A száradási idő függ a fafelülettől, a hőmérséklettől és a légnedvességtől.

A felületi rétegben a minimum 10 ºC és 65 % légnedvesség mellett a 6 órát nem lépi át.

Átlagos 20 ºC hőmérséklet és 65 % relatív légnedvesség, 500g/m2 felhordás mellett mérve a teljes száradás cca. 6 óra.(száradás adat.)

Munkabiztonság

A szerrel való munkavégzés során a munka és balesetvédelmi hatályos előírásokat kell alkalmazni.

Veszélyelhárítás

A szer a 1907/2006/EK szerint nincs jellemezve. Nem szabad talajba élővízbe és csatornahálózatba engedni. Vízveszélyességi osztály 1 (saját besorolás).

ÉMI: A-159/2011 KBSzF:1345-3/2012  TMI4/2012

 

Forgalmazó: pyrostop@pyrostop.hu

 

 

 

Forgalmazó: pyrostop@pyrostop.hu

 


HENSOMASTIK® K 2000 különleges ragasztó tűzvédelemhez

TŰZVÉDELEM

 Tájékoztató anyag!!!

HENSOMASTIK® K 2000

 

Passzív tűzvédelemhez használható különleges ragasztó

 

Besorolási jelentés

A Fire Labs, Berlin égési magatartás besorolása 400 g/m2 esetében a DIN 13501 -1 szerint:

 

A2-s1. d0

 

Alkalmazási terület

- Tűzvédő lapok ragasztása betonra vágy gázbetonra járulékos mechanikai  szilárdságnövekedéssel

-Tűzvédő lapok ragasztása  és tömítés levegő szállító vezetékekben

- Szerelési segítség könnyű szigetelő anyagok feldolgozásához

- Különböző tágulási együtthatójú, eltérő jellegű építőanyagok (pl. a szigetelő anyag rögzítése a külső és belső szerkezeti felületre a vasúti kocsik építésénél)

 

Termékminőségek

- oldószermentes

- szerves

- tartósan rugalmas

- vízálló

- szórható vagy viszkózus

- ragasztóképessége megfelel a vízálló enyvek DIN EN 204 szerinti D2 igénybevételi osztálynak

 

Feldolgozás

- felhasználás előtt a ragasztót ól fel kell keverni

- a felületeknek száraznak, por- és zsírmentesnek kell lenniük

- a környezet hőmérséklete használatkor és a száradás alatt > 5 °C legyen

- ügyelni kell a harmatpontra

- a feldolgozás időtartama  kb. 20 °C-on és 65 % levegő nedvességtartalomnál 15 perc

- különböző sűrűségű anyagok ragasztásánál  a ragasztót a  sűrűbb anyagra kell felvinni

- a felviendő mennyiség a ragasztandó anyagok felületminőségétől függően  0,4-1,5 kg/m2

- a szerszámokat használat után gondosan mossuk le vízzel

 

Szórható HENSOMASTIK K 2000 spritzfähig

- Airless fúvóka mérete 0,025”

- Legfeljebb 5 % vízzel hígítható

 

VISZKÓZUS HENSOMASTIK K viskos

- Felhordás fogazott spatulával (a kinyomott anyag vastagsága kb. 3 mm)

- közvetlenül az edényből

 

 

Száradási idők

A száradási idő függ a hőmérséklettől a levegő nedvességtartalmától, és a felület szerkezetétől. Kb. 20 °C hőmérsékleten és 60 % relatív levegő nedvességnél a kötési folyamat 

messzemenően befejeződik.

 

Munkabiztonság

HENSOMASTIK K 2000 feldolgozásánál betartandók a balesetvédelmi előírások.

 

Jelölés és környezetvédelem

A környezetvédelmi előírások gyakran változnak, azért a jelölésre vonatkozó adatokat az adatlap legutolsó (aktuális) változatából kell kiolvasni.

 

Információ: pyrostop@pyrostop.hu


Fehér színű nagyon olcsó tűzvédő festék fára

CHAR fára.

Vizes alapú, hőre habosodó tűzvédő  festék, fafelület  tűzvédelmére: beltérbe.

 

Az MSZ EN ISO 11925-2 és az MSZ  EN 13823 az   EN 13501-1 az  MSZ 9607-1/1983 szerinti vizsgálatokkal.

 

ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK

Vizes alapú, habosodó emulziós bevonat faszerkezetek tűz elleni védelemre. Tűz (vagy hő) hatására kiterjed (habosodik) az eredeti száraz vastagság százszorosát is elérhető vastagságú szenes réteggé. Besorolása: B-s2,d0

 

ALKALMAZÁSI TERÜLET:

Faszerkezetek tűz elleni védelme. Az érvényes előírások szerinti különleges alkalmazási viszonyokat előzőleg ki kell próbálni.

SŰRŰSÉG:

1.35 ± 0,05 kg/dm3,  20 °C hőmérsékleten

SZABVÁNYCSOMAGOLÁS:

20 kg-os vödörben

ELTARTHATÓSÁG:

Eredeti csomagolásban 12 hónap. Kerülni kell a  40 °C feletti és 5 °C alattti hőmérsékletet, védje közvetlen napfénytől és fagytól.

SZÍN:

Fehér

HÍGÍTÁS

Nem ajánlott. Ha szükséges, max. 5% vízzel

FELVITEL:

Általában airless szórással. Kis felületekre, vagy javításhoz hengerrel vagy ecsettel

FONTOS:

Kövesse a műszaki és biztonságtechnikai adatlapok útmutatásait

FIZIKAI JELLEMZŐK:

Száradási idő
(20 °C hőmérsékleten és 60 % rel.nedv.-en .)

- 12 óra – érintésszáraz
- 24 óra – teljesen száraz

Új réteg felvitele
Részleteket lásd “Char 21 száradás”adatlapon

- 12 óra saját anyagával
- teljes száradás után más termékkel

Új réteg felvitele
Részleteket lásd “Char 21 száradás”adatlapon

- 12 óra saját anyagával
- teljes száradás után más termékkel

Legalacsonyabb felviteli hőmérséklet

+ 5 °C

Legmagasabb felviteli hőmérséklet

+ 40 °C

Szilárdanyag tartalom

73  súly %   65 térf. %

ALKALMAZÁS:

Az alap előkészítése: kézi vagy gépi tisztítás és a zsír, por vagy laza részecskék eltávolítása.

A terméket gondosan fel kell keverni.

Szórásnál legalább két vékony egymásra merőlegesen szórt réteg viendő fel airless szórással.

Kis felületekre a felvitel hengerrel vagy ecsettel történhet hosszú ecsetvonásokkal. Ne vigyen fel túl vastag réteget. A második réteget az elsőhöz képest 90 ° irányban vigye fel.

A szerszámokat és berendezést a festék rászáradása előtt vízzel tisztítsa meg.

A száradási idők a munkaterületen függnek a filmvastagságtól, a környezeti hőmérséklettől, a környezeti légnedvességtől és egyéb környezeti feltételektől.

 

Felhordási mennyiségek:

Magyarországon:

250 g/m2  ÉMI: M-154/2011  ÉMI: A-143/2011  szerint  OKBI bejelentés: KBSzF-1244-7/2012 számon.

TMI:-2/2012

 

 

 

Magyarszági projectek  tűzvédelmére használja a Magyarországra vonatkozó felhordási mennyiségeket és adatokat!

 

További információ: pyrostop@pyrostop.hu

Tel/fax: (361) 295-00-00,   vagy   (06)29-320-093

 


Tűzvédő oldat fára, szintelen beltéri Pyronatur

Pyronatur

Égéskésleltető és farontó gombák, rovarok elleni kombinált hatású favédőszer.

Az MSZ – EN: 13501-1:  2007+ A1: 2010 szerinti vizsgálatokkal.

NMÉ-28230934 001

Besorolása: EUROCLASS B-s2,d0

Termékleírás: Folyékony, felhasználásra kész favédő sóoldat, amely a fát nehezen gyulladóvá (B-s2,d0) teszi és egyidejűleg megelőző védelmet nyújt a farontó gombák és rovarok ellen.

Csomagolási egységek: 10 és 20 literes ballon

Térfogatsúly: 1116 kg/m3 

Alkalmazási terület és hatékonyság és a fa légzése: Csak azoknál a deszkáknál és anyagoknál alkalmazzuk, amelyek a nedvesség ( pl. eső ) közvetlen hatásától védettek és amelyeknél a víz

(időjárás befolyása, kondenzáció ) okozta kilúgozódás veszélye nem áll fenn

( zárt helyiségek, fedett építkezések, stb. ).

Felhasználási ter. veszélyeztetettségi osztálya: ( I-II. kitettségi osztály: száraz fedett, felnedvesedő fedett hely ) Kültéri felhasználás esetén a csapadék kimosó hatásától óvni kell.

Védőhatás: Nehezen éghető, (nehezen gyulladó) építőanyag-osztály B1. Megelőző hatás a korhasztó gombák és a rovarfertőzés ellen. Hatása: Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt fafelület telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő és / vagy láng hatására a lángot fojtó NH3 szabadul fel, így a fa csak izzik, illetve szenesedik, de lánggal nem ég.

Hatóanyag: Foszfátok, borátok.

Színárnyalatok: A fa természetes rajzolatát nem változtatja meg.

Felhasználási eljárás: Megfelelő védelem biztosítható egyéb ( mártás, szórás 3-4-szeri kezelés,áztatás) módszerekkel is. A kezelések között szikkadási időt kell biztosítani. Alkalmazási eljárások: bemártás, áztatás, mázolás, permetezés, merítés, fürösztés, telítés. A szerkezeti elemek, ún. kiterített fa felületére vonatkoztatva. Ez gyakorlatban többszöri bemártást, mázolást, illetve szórást ( permetezést jelent ). Az egyes rétegek között a fa fajtájától, jellegétől függően ún. szikkadási időt kell kivárni, 4-8 órát, majd ezt követően lehet a kezelést folytatni.

Szag: A kezelt fa, száradás után szagtalan.

Beviendő mennyiség: Alkalmazási mennyiség:     Tűzvédelemnél: 600 g/m2

1116 kg/m3 sűrűséget figyelembe véve: 0.54 liter/m2 (1 liter = 1.85 m2) Kiadósság: - Tűzvédelem esetén 1 liter anyag 1,85 m2  fára elegendő (100 m2  = 54 liter ).

Munkaoldat előállítása és felhasználási feltételek: Kész munkaoldat

Felhasználási feltételek: A kezelt felületnek portól, szennyeződésektől mentesnek kell lennie, semmiféle előkezelése ( kence, lakk, pác, festék, stb. ) nem lehet. A készre szabott anyagot célszerű kezelni, amennyiben így nem lehetséges, s a favédelem után még vágási felületek keletkeznek, azokat szükséges utánkezelni. A faanyag nedvességtartalma a rosttelítettség alatt kell hogy legyen.

Összeférés más oldatokkal: Egyedi esetben alkalmazástechnikai tanácsot kell kérni.

Veszélyességi rendelet: A Pyronatur munkaoldatok a veszélyességi rendelet szerint nem megjelölés kötelesek. Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

Magyarországi forgalmazó: Tűzvédő.hu Kft 2225. Üllő. Pesti  u 198

Magyarországi engedélyek/bejelentések:

FAKI 2.1/387/f  KBSzF-1485-2/2012

Az MSZ – EN: 13501-1:  2007+ A1: 2010 szerinti vizsgálatokkal.

NMÉ-28230934 001 (Nemzeti Műszaki Értékelés)

                              

Besorolás:B-s2,d0


Kopásálló színtelen tűzvédő lakk fára

VIS 120

Műszaki adatlap

Átlátszó, színtelen, kopásálló  tűzvédő festék fára, (poliuretán sorozat – kombináció, hígítása: észteres). Nemzeti Műszaki Értékelés: NMÉ-282 31093 001

 

Az építési termék termékköre: 38.termékkör. TŰZGÁTLÓ, TŰZTERJEDÉST GÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI TERMÉKEK, TŰZKÉSLELTETŐ TERMÉKEK.

 

Alkalmazási terület

 

A termék átlátszó, két komponensű tűzgátló, poliuretán kombináció, amely a következőkből áll:

Vis 120 A és  Vis 120 B 1:1  A kombináció eléri az B-s1, d0  besorolást  bármely típusú fa tűzvédő kezeléséhez, pl. fal, vagy mennyezet lemezburkolásra, bútorokhoz, bútorzathoz, díszletekhez, állványokhoz stb.

A VIS 120 Transparent típus megnevezésű, égéskésleltető festék lombos és fenyő faanyagok, egzóták (egzotikus faanyagok), lemezburkolatok, bútorzatok, díszletek és állványzatok beltéri égéskésleltetésére.

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.

MŰSZAKI ADATOK

AZONOSÍTÁSI ADATOK

 

VIS 120

Szín

Színtelen

Felhordhatóság tartama

Kb. 2 óra

Száraz anyag maradék

62 ± 1%

Porszáraz

20’

Homokszórásra alkalmas

12 óra

Viszkozitás katalízis után

35± 3 ’’

Katalizátor száraz maradéka

44,0 ± 0,5 %

Fényesség

selyem

Katalizátor arány,

1:1

Tárolás

Eredeti csomagolásban 8 hónap szobahőmérsékleten, Fagyveszélyes

ALKALMAZÁSI ADATOK

Felvitel módja

Folyadékfüggöny bevonás,  airless szórás, ecsetelés

 

(Az adatok a matt normál változatra vonatkoznak 20°hőmérsékleten és 55% relatív légnedvességen.)

A  kombináció  tűzvédő kutatólaboratóriumunk abból a célból végzett hosszú kutatásának az eredménye, hogy ugyanolyan általános jellemzőkkel rendelkező terméket fejlesszenek ki, mint a bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termékek, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

 

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÁS

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉS

A fának tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie, és a levegő nedvességtartalma legyen kevesebb mint kb. 12 %. Alkalmazható előzőleg más szerrel befestett felületekre is akkor is, ha nem tűzgátlók. A munka megkezdése előtt javasoljuk a termék összeférhetőségének vizsgálatát kis felületen történő kísérleti bevonással.

Alkalmazási útmutató

Az alap előkészítése: Ezt a tűzvédő terméket közvetlenül, előkészítő kezelés nélkül lehet felvinni a fára. A felületet előzőleg gondosan meg kell tisztítani és szárítani; mindennemű por, zsír, olaj, szennyező vagy egyéb szilárd részecskét  vagy festékmaradékot homokszórással vagy pontcsiszolással el kell távolítani a festendő alapról.

Alapozóval vagy favédőszerrel történő előzetes kezelés általában elvégezhető, de célszerű egy tapadási próbát tenni.

Ha egzotikus vagy különleges fát kell védeni, javasoljuk az alkalmazhatóságot kísérleti (próba) úton megvizsgálni.

 Az egzotikus fafajtáknál (pl.. bambusz vagy okume) előfordul, hogy a fa réseiben, repedéseiben lévő levegő a felhordás során kiszabadul, és kis hólyagocskák keletkeznek., amelyek néha felpattannak, de nem mindig. Utóbbi esetben újrafestés esetén sem tűnnek el. A probléma megelőzésére szigetelő alapozást kell alkalmazni, vagy alternatív megoldásként VIS 120 lakkos réteget kell felvinni, amit 50 % poliuretánnal higítottunk,  hogy megakadályozzuk a buborékképződést. (1:1 arányban A és B komponens jól elkeverése után 50% észteres hígítóval elkeverve).  Kiszáradás után 180-as szemcsenagyságú csiszolópapírral kell ledörzsölni (polírozni,. fordító.).és utána a szokásos módon a festékréteget felvinni.

 

Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Erősen nedvszívó anyagok kezelése előtt ezeket az anyagokat fényes (luszter) védőbevonattal kell védeni, majd a bevonási műveletet a megadott száradási idő eltelte után a matt bevonattal kell befejezni.

Fontos információ:

A VIS 120 alkalmas nedves környezetben való használatra, mivel poliuretán termék, melynek nem okoz problémát, ha vízzel vagy magas páratartalommal érintkezik.

Azonban javasoljuk fa tartósítószerrel egy előzetes kezelés elvégézést (lehetőleg világos színűvel) kék foltok és rohadás ellen, például az Amonn Impregnante (oldószer alapú) vagy Wasserlasur (víz alapú) termékeinkkel.

Fontos ellenőrizni az alkalmazás előtt, hogy a fa nedvességtartalma a tervezett paramétereken belül legyen (max 18%)

 

Kétely esetén forduljon hozzánk műszaki vagy alkalmazástechnikai tanácsért.

 

FELVITEL

Rázza és alaposan keverje  fel a terméket, mielőtt hozzáadja a katalizátort. Felvitel elvégezhető folyadékfüggöny bevonással, szórással, vagy hagyományosan a rácseppentéssel vagy az airless-szórással és ecseteléssel.. Ha a folyadékfüggönyös bevonást alkalmazzuk, a felhordhatóság időtartama rövidebb lehet az oldószer elpárolgása miatt. Ecsetet is használhatunk, de figyelembe kell vennünk, hogy az eredmény nem lesz bútoripai minőség. A terméket a legmegfelelőbb viszkozitással szállítjuk, ezért nem szükséges további oldószer hozzáadása. Ha mégis szükséges lenne, csak poliuretán termékek számára alkalmas hígító használata ajánlatos- észteres-, figyelemmel arra, hogy a termék teljesítménye a hígítással csökken.

 

A termék nem alkalmazható hőre lágyuló ragasztóval kialakított lemezeknél, élelmiszerrel, ivóvízzel vagy takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagoknál.

 

A száradási idő csökkentésére  meleg levegő alkalmazható.

(A szerszámok tisztítása észteres hígítóval történhet)

 

A magasabb szintű kopásállóság elérésének érdekében a gyártó javasolja az R 450 TOP UE: kétkomponensű, átlátszó fedőlakk alkalmazását.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eladás, forgalmazás:

Az Euroclass B-s1, d0 tűzgátló hatásának eléréséhez a következő mennyiségek felvitele szükséges:

450 g/m2    VIS 120  1:1 = A:B

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engedélyezés: Nemzeti Műszaki Értékelés  NMÉ-282 31093 001 kiállítása, a 275/2013 (VII.16) Korm. Rendeletnek megfelelően történt, nevezett NMÉ 1.1 pontjában rögzítettek alapján.

B-s1, d0 tűzgátló osztályba sorolták EN 13501-1: 2007+A1:2010 szerint.

 

 

OKBI bejelentés : KBSzF-884-1/2012  és KBSsF-884-2/2012

Információ:   pyrostop@pyrostop.hu

 

Tűzvédő.hu Kft 2225.Üllő. Pesti u 198

Tel/fax: (061) 295-00-00

 

www.tuzvedofestek.hu


R és S  mondatok: R 10 Gyúlékony R 11 Könnyen gyullad  R 20 Belélegzése ártalmas  R 20/21 Belégzéskor a bőrfelülettel  érintkezve ártalmas. R 20/21/22 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése ártalmas. R 23/24/25 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése mérgező. R 36:  A szemet irritálja  R 36/37/38  A szemet, a légutakat és a  bőrfelületet irritálja. R 37 A légutakat irritálja R 38 A bőrfelületet  irritálja R 39/23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező: nagyon súlyos, maradandó egészségkárosodást okozhat.R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat.R 66 Ismételt expozició a bőr kiszáradását, vagy megrepedezését okozhatja R 67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak.S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni  43 Tűz esetén porral oltandó S 51 Csak jól szellőztetett helyen lehet alkalmazni. S 60 Ezt az anyagot és tárolóedényét  veszélyes hulladékként kell kezelni. S7 A tárolóedényt jól lezárva kell tárolni.  

 

 

NÁD TŰZVÉDELMI ANYAGA:

 

Commu Nova

Lángmentesítő oldat nádra. ÉMI:  M-565/2011 és ÉMI: A-44/2012

Euroclass: D-s3,d0 (MSZ EN 13501-1: 207+AI:2010) szerint

Alkalmas:

Nádból épített szerkezetek(nádtető, nádszövet, nádlemez) égéskésleltetésére.

Hatása:

Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt nádfelület telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő vagy láng hatására lángot fojtó NH3 szabadul fel, így a nád csak izzik, illetve szenesedik, de lánggal nem ég.

Alkalmazási terület:

Beltérben és kültérben egyaránt használható, kültérben fixálóként két réteg lakk felhordása szükséges. Javasolt védőlakk (ÉMI szerint) Merit Jahti, 100-300 g/m2 kültérben.(Egy komponensű, poliurethan lakk UV álló adalékkal)

Alkalmazási eljárások:

 Bemártás, áztatás, permetezés, szórás, hideg-ködösítés.

Alkalmazási mennyiség:

700 g/m2 kiterített nádfelületre vonatkoztatva. Ez gyakorlatban
2-3-szori bemártást, szórást, permetezést jelent. Az egyes rétegek között 4-8 óra szikkadási időt kell kivárni, majd ezt követően a kezelést folytatni.

1190 kg/m3 sűrűséget figyelembe véve: 0,588 liter/m2   (1 liter = 1,7 m2)

pH: 6-6,8 között.

Kezelés után ellenőrizni és tanúsítani kell a felhordott mennyiséget (Megfelelőségi Igazolással), mert a megfelelő védőhatás csak az előírt mennyiség nádanyagra juttatásával biztosítható.

Biztonságtechnikai előírások:

 A Commu-Nova nem méreg, alkalmazásakor azonban be kell tartani az általános permetezéskor szükséges előírásokat és használni kell az ilyenkor szükséges védőfelszereléseket ( légzésvédő, gumikesztyű, gumicsizma, munkaruha zárt változata, fejvédő ).

 

Az alapfelülettel szemben támasztott követelmények:A kezelendő nádnak (szövet, lemez,

tetőanyag) egészségesnek (gomba- és rovarmentesnek) mindenféle szennyeződéstől (por, zsír stb) mentesnek kell lennie. A kezelendő nád nedvességtartalma nem haladja meg a 20%-ot.

Az utólagos méretre szabás után kezelni kell a végeket. A kezelés hőmérséklete

 5-10 °C.  Kezelés után, a beépítésig, ill. a lefedésig jól szellőzően, csapadéktól védett helyen kell tárolni a kezelt nádanyagot, amíg a védőszerrel bekerült víz teljesen el nem távozik. A teljes száradási idő, időjárástól függően 48- 72 óra, mely párás időben  még több lehet. Esőtől védeni kell, pl. letakarással.

Tűzveszélyesség:

Nem tűzveszélyes.

 

Környezetvédelem:

Maradványait talajba és élővízbe önteni tilos! A  csatornahálózatba engedni szintén TILOS ! Vízveszélyeztetési osztály 1
( saját-gyártó- besorolás ).

Hatástartósság:

3 éven túl, csak ellenőrzés után, ha szükséges ismételt kezeléssel lehet az égéskésleltető tulajdonságokat biztosítani.

 

 

Kiszerelés:                                    

10 és 20 literes ballonban.

 

Munkabiztonság:

Evés előtt és a munka befejezése után az arcot és a kezeket alaposan meg kell

tisztítani. A munka-helyiségtől az élelmiszert és az állati eledelt távol kell tartani. Nem szabad étel, ital vagy más élelmiszer számára szóba jöhető tartályba tölteni. Gyermek kezébe jutnia nem szabad és élelmiszertől, innivalótól és állati eledeltől távol kell tartani. A munka folyamán enni, inni és dohányozni tilos.

 

 

Tárolás:                                        

Legalább egy évig tárolható. A lezárt csomagolásban, hűvös és száraz helyen kell

tárolni. A Commu-Nova-t az eredeti csomagolásban és úgy kell tárolni, hogy csak szakképzett személy juthasson hozzá.

 

Veszélyességi rendelet:

  A Commu Nova munkaoldatok a veszélyességi rendelet szerint nem megjelölés   kötelesek.

 

 

Veszélyességi

jelzések

nincs

Tel/fax: 061-295-00-00

Mail: pyrostop@pyrostop.hu

 

 

 

 

 


Textilia, függöny tűzvédelémére

Lángtex F/1

 

Vizes bázisú oldat textíliák lángmentesítéséhez.

 Besorolás- EUROCLASS: B-s2,d0 (ÉMI)

 

Alkalmas:

Színházi díszletek, alkalmi dekorációk textilanyagainak és függönyök  lángmentesítésére
 ( égéskésleltetésére ) az MSZ – EN: 13501-1:2007 szerint.

 

Tartalma:

Égésgátló szervetlen sókeverék és különböző baktériumölő, valamint gombásodás gátló adalékok vizes oldata. A készítmény felhasználási töménységben kerül forgalomba, azt hígítani nem szabad.

 

Hatás:

Égéskésleltető hatása abban áll, hogy a kezelt felület - a textilanyag - átitatódik, majd telítődik az oldatban lévő szervetlen sókkal. Hő és / vagy láng hatására lángot fojtó NH3 szabadul fel, így csak izzik, lánggal nem éghet. Csak beltérben, víztől, nedvességtől védett helyen alkalmazható. A kezelt textilanyagot tisztítás után - az égésgátló hatás fenntartása érdekében - ismételten lángmentesíteni szükséges.

 

Alkalmazási eljárás:

Tekintettel a textilféleségek széles skálájára, valamint színházi díszletek esetében egyéb célú kikészítő anyagok felhasználására - a kezelés előtt, minden esetben szükséges egy próbát végezni, a kezelendő anyag egy kis darabján - amelyből meg kell állapítani, hogy a Lángtex F/1 összeférhető-e, nem okoz-e szín, alak vagy egyéb elváltozást, esetleg károsodást.

 

Az összeférhetőségi próba után, a kezelés - a textilanyag jellegénél fogva - történhet:               - bemártással             - permetezéssel ( szórással )                         - hidegködösítéssel

 

A bemártásos és permetezéses kezelés esetén fokozottan jelentkezhetnek káros mellékhatások, mint: fehér foltok formájában sókiválás, a textilanyag megkeményedése, stb.

Több éves tapasztalati tényezők alapján ideális felhordási módszernek a hidegködösítő eljárást javasoljuk, amely min. 15, max. 30 atmoszférás üzemi nyomással működő és állítható szórófejjel rendelkező géppel végezhető el.

Az igen apró permetszemeket, amelyek már ködként viselkednek ( mikrocseppek ) két rétegben szükséges a textilanyag hátoldalára felvinni. A két réteg felhordási közötti ún. szikkadási időt ki kell várni.

Plüss, bársony és hasonló textilfélségek színéről való kezelését feltétlenül kerülni kell

Mérsékelt nedvszívó hatással rendelkező textilanyagok égéskésleltetése esetén textiliparban használatos gyorsnedvesítő alkalmazása, tűzvédelmi szempontból nem kifogásolható.

 

Feltétlenül gondoskodni kell arról, hogy a kezelt anyagokat száradásig ne hajtsuk össze, ne fogjuk meg, ne érintkezzenek más anyagokkal.

Az elhúzódó idejű száradás a lángmentesített textilanyagot kedvezőtlenül befolyásolja.

Nyirkos, nedves, hideg körülmények között kerüljük a kezelés elvégzését.

Felhasználási mennyiség: Gyakorlati mérések szerint, a készítményből átlagosan mintegy 180 g/m2  a felhordandó mennyiség, a fenti eljárásokkal.

Tekintetbe kell venni minden esetben a textíliák adottságait ( minőség, vastagság, szövés, nedvszívóképesség stb. ). Ennek függvényében igen nagy mértékben lehetnek eltérések a felhasználandó mennyiség tekintetében: 100-300 g/m2. Igen durva anyagot ( például pokróc ) mindkét oldaláról kell 2 rétegben kezelni.

A felhordott mennyiség vonatkozásában a lángmentesítés akkor lesz szakszerű, ha a Lángtex F/1 átitatta a textil keresztmetszetét. A kezelést tehát teljes átitatódásig kell folytatni.

Hatástartósság: Tapasztalati tényezők alapján a kezelt felület égéskésleltető tulajdonságát 2 évig őrzi meg. Ezt követően a kezelést meg kell ismételni - vagy a vonatkozó szabványok szerint eljárni.

Magyarországi engedélyek: ÉMI.M-567/2011  TMI-6/2012  OKBI bejelentés: KBSzF-1244-7/2012 számon.


pyrostop@pyrostop.hu

 

Veszélyességi

jelzések

nincs

 

 

 

 


2K oldószeres szintelen tűzvédő bevonat: VIS 120

 

VIS 120

Műszaki adatlap

Átlátszó, színtelen, kopásálló  tűzvédő festék fára, (poliuretán sorozat – kombináció, hígítása: észteres). Nemzeti Műszaki Értékelés: NMÉ-282 31093 001

 

Az építési termék termékköre: 38.termékkör. TŰZGÁTLÓ, TŰZTERJEDÉST GÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI TERMÉKEK, TŰZKÉSLELTETŐ TERMÉKEK.

 

Alkalmazási terület

 

A termék átlátszó, két komponensű tűzgátló, poliuretán kombináció, amely a következőkből áll:

Vis 120 A és  Vis 120 B 1:1  A kombináció eléri az B-s1, d0  besorolást  bármely típusú fa tűzvédő kezeléséhez, pl. fal, vagy mennyezet lemezburkolásra, bútorokhoz, bútorzathoz, díszletekhez, állványokhoz stb.

A VIS 120 Transparent típus megnevezésű, égéskésleltető festék lombos és fenyő faanyagok, egzóták (egzotikus faanyagok), lemezburkolatok, bútorzatok, díszletek és állványzatok beltéri égéskésleltetésére.

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.

MŰSZAKI ADATOK

AZONOSÍTÁSI ADATOK

 

VIS 120

Szín

Színtelen

Felhordhatóság tartama

Kb. 2 óra

Száraz anyag maradék

62 ± 1%

Porszáraz

20’

Homokszórásra alkalmas

12 óra

Viszkozitás katalízis után

35± 3 ’’

Katalizátor száraz maradéka

44,0 ± 0,5 %

Fényesség

selyem

Katalizátor arány,

1:1

Tárolás

Eredeti csomagolásban 8 hónap szobahőmérsékleten, Fagyveszélyes

ALKALMAZÁSI ADATOK

Felvitel módja

Folyadékfüggöny bevonás,  airless szórás, ecsetelés

 

(Az adatok a matt normál változatra vonatkoznak 20°hőmérsékleten és 55% relatív légnedvességen.)

A  kombináció  tűzvédő kutatólaboratóriumunk abból a célból végzett hosszú kutatásának az eredménye, hogy ugyanolyan általános jellemzőkkel rendelkező terméket fejlesszenek ki, mint a bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termékek, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

 

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÁS

FELÜLETELŐKÉSZÍTÉS

A fának tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie, és a levegő nedvességtartalma legyen kevesebb mint kb. 12 %. Alkalmazható előzőleg más szerrel befestett felületekre is akkor is, ha nem tűzgátlók. A munka megkezdése előtt javasoljuk a termék összeférhetőségének vizsgálatát kis felületen történő kísérleti bevonással.

Alkalmazási útmutató

Az alap előkészítése: Ezt a tűzvédő terméket közvetlenül, előkészítő kezelés nélkül lehet felvinni a fára. A felületet előzőleg gondosan meg kell tisztítani és szárítani; mindennemű por, zsír, olaj, szennyező vagy egyéb szilárd részecskét  vagy festékmaradékot homokszórással vagy pontcsiszolással el kell távolítani a festendő alapról.

Alapozóval vagy favédőszerrel történő előzetes kezelés általában elvégezhető, de célszerű egy tapadási próbát tenni.

Ha egzotikus vagy különleges fát kell védeni, javasoljuk az alkalmazhatóságot kísérleti (próba) úton megvizsgálni.

 Az egzotikus fafajtáknál (pl.. bambusz vagy okume) előfordul, hogy a fa réseiben, repedéseiben lévő levegő a felhordás során kiszabadul, és kis hólyagocskák keletkeznek., amelyek néha felpattannak, de nem mindig. Utóbbi esetben újrafestés esetén sem tűnnek el. A probléma megelőzésére szigetelő alapozást kell alkalmazni, vagy alternatív megoldásként VIS 120 lakkos réteget kell felvinni, amit 50 % poliuretánnal higítottunk,  hogy megakadályozzuk a buborékképződést. (1:1 arányban A és B komponens jól elkeverése után 50% észteres hígítóval elkeverve).  Kiszáradás után 180-as szemcsenagyságú csiszolópapírral kell ledörzsölni (polírozni,. fordító.).és utána a szokásos módon a festékréteget felvinni.

 

Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Erősen nedvszívó anyagok kezelése előtt ezeket az anyagokat fényes (luszter) védőbevonattal kell védeni, majd a bevonási műveletet a megadott száradási idő eltelte után a matt bevonattal kell befejezni.

Fontos információ:

A VIS 120 alkalmas nedves környezetben való használatra, mivel poliuretán termék, melynek nem okoz problémát, ha vízzel vagy magas páratartalommal érintkezik.

Azonban javasoljuk fa tartósítószerrel egy előzetes kezelés elvégézést (lehetőleg világos színűvel) kék foltok és rohadás ellen, például az Amonn Impregnante (oldószer alapú) vagy Wasserlasur (víz alapú) termékeinkkel.

Fontos ellenőrizni az alkalmazás előtt, hogy a fa nedvességtartalma a tervezett paramétereken belül legyen (max 18%)

 

Kétely esetén forduljon hozzánk műszaki vagy alkalmazástechnikai tanácsért.

 

FELVITEL

Rázza és alaposan keverje  fel a terméket, mielőtt hozzáadja a katalizátort. Felvitel elvégezhető folyadékfüggöny bevonással, szórással, vagy hagyományosan a rácseppentéssel vagy az airless-szórással és ecseteléssel.. Ha a folyadékfüggönyös bevonást alkalmazzuk, a felhordhatóság időtartama rövidebb lehet az oldószer elpárolgása miatt. Ecsetet is használhatunk, de figyelembe kell vennünk, hogy az eredmény nem lesz bútoripai minőség. A terméket a legmegfelelőbb viszkozitással szállítjuk, ezért nem szükséges további oldószer hozzáadása. Ha mégis szükséges lenne, csak poliuretán termékek számára alkalmas hígító használata ajánlatos- észteres-, figyelemmel arra, hogy a termék teljesítménye a hígítással csökken.

 

A termék nem alkalmazható hőre lágyuló ragasztóval kialakított lemezeknél, élelmiszerrel, ivóvízzel vagy takarmánnyal közvetlenül érintkezőfaanyagoknál.

 

A száradási idő csökkentésére  meleg levegő alkalmazható.

(A szerszámok tisztítása észteres hígítóval történhet)

 

A magasabb szintű kopásállóság elérésének érdekében a gyártó javasolja az R 450 TOP UE: kétkomponensű, átlátszó fedőlakk alkalmazását.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eladás, forgalmazás:

Az Euroclass B-s1, d0 tűzgátló hatásának eléréséhez a következő mennyiségek felvitele szükséges:

450 g/m2    VIS 120  1:1 = A:B

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engedélyezés: Nemzeti Műszaki Értékelés  NMÉ-282 31093 001 kiállítása, a 275/2013 (VII.16) Korm. Rendeletnek megfelelően történt, nevezett NMÉ 1.1 pontjában rögzítettek alapján.

B-s1, d0 tűzgátló osztályba sorolták EN 13501-1: 2007+A1:2010 szerint.

 

 

OKBI bejelentés : KBSzF-884-1/2012  és KBSsF-884-2/2012

Információ:   pyrostop@pyrostop.hu

 

Tűzvédő.hu Kft 2225.Üllő. Pesti u 198

Tel/fax: (061) 295-00-00

R és S  mondatok: R 10 Gyúlékony R 11 Könnyen gyullad  R 20 Belélegzése ártalmas  R 20/21 Belégzéskor a bőrfelülettel  érintkezve ártalmas. R 20/21/22 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése ártalmas. R 23/24/25 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése mérgező. R 36:  A szemet irritálja  R 36/37/38  A szemet, a légutakat és a  bőrfelületet irritálja. R 37 A légutakat irritálja R 38 A bőrfelületet  irritálja R 39/23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező: nagyon súlyos, maradandó egészségkárosodást okozhat.R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat.R 66 Ismételt expozició a bőr kiszáradását, vagy megrepedezését okozhatja R 67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak.S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni  43 Tűz esetén porral oltandó S 51 Csak jól szellőztetett helyen lehet alkalmazni. S 60 Ezt az anyagot és tárolóedényét  veszélyes hulladékként kell kezelni. S7 A tárolóedényt jól lezárva kell tárolni.  

Bezár X
Cégadatok:Európai Tűzvédelmi Anyagokat Forgalmazó Kft
Bejegyezve:Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Cégjegyzék:13-09-184828
Adószám:25844106-2-13
Bankszámla:11742283-23215243-00000000
Telefon:06(29)320-076
Telefax:06(29) 320-093
Mobil:06(30)9448-646
Email:tuzvedo@tuzvedo.eu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2225 Üllő, Pesti út 198

Internetes vásárlás kontakt érintkezés nélkül éjjel nappal

Bezár X

FEL