INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
 • Bezár
INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is
© INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is   2018 Minden jog fenntartva!   Tel: 06(30)9448-646 Generator: AktivPortal
Ajánlatunk
Újdonság

VIS 120

KOPÁSÁLLÓ TŰZVÉDŐ FESTÉK BELTÉRBE. NEDVESÉGTŰRŐ. EN 13501-1 és EN 13823 SBI és EN 13238 és EN 11925-2 és EN 13943 és EN 1716 szerint vizsgálva.


 • Kopásálló, nedvességálló beltéri. Euroclass: B-s1,d0
 • 450 g/m2 mennyiségben hordandó fel. 10 kg kiadóssága: 22 m2 fa felület.
 • Minden szükséges engedéllyel rendelkezik a magyarországi felhasználáshoz!!Igen kiváló és esztétikus anyag.
 • Könnyű bedolgozás. Gyors száradás.
 • Hihetetlenül szép kivitel. Igazán exkluzív eredmény.

Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Vissza      

 Tűzvédelem, tűzvédelmi szolgáltatás.

 

VIS 120

Műszaki adatlap

Átlátszó, színtelen, kopásálló  tűzvédő festék fára, (poliuretán sorozat – kombináció, hígítása: észteres). Nemzeti Műszaki Értékelés: NMÉ-282 51434 001

 

Az építési termék termékköre: 38.termékkör. TŰZGÁTLÓ, TŰZTERJEDÉST GÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI TERMÉKEK, TŰZKÉSLELTETŐ TERMÉKEK.

 

Alkalmazási terület

 

A termék átlátszó, két komponensű tűzgátló, poliuretán kombináció, amely a következőkből áll:

Vis 120 A és  Vis 120 B 1:1  A kombináció eléri az B-s1, d0  besorolást  bármely típusú fa tűzvédő kezeléséhez, pl. fal, vagy mennyezet lemezburkolásra, bútorokhoz, bútorzathoz, díszletekhez, állványokhoz stb.

A VIS 120 Transparent típus megnevezésű, égéskésleltető festék lombos és fenyő faanyagok, egzóták (egzotikus faanyagok), lemezburkolatok, bútorzatok, díszletek és állványzatok beltéri égéskésleltetésére.

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.

MŰSZAKI ADATOK

AZONOSÍTÁSI ADATOK

 

VIS 120

Szín

Színtelen

Felhordhatóság tartama

Kb. 2 óra

Száraz anyag maradék

62 ± 1%

Porszáraz

20’

Homokszórásra alkalmas

12 óra

Viszkozitás katalízis után

35± 3 ’’

Katalizátor száraz maradéka

44,0 ± 0,5 %

Fényesség

selyem

Katalizátor arány,

1:1

Tárolás

Eredeti csomagolásban 8 hónap szobahőmérsékleten, Fagyveszélyes

ALKALMAZÁSI ADATOK

Felvitel módja

Folyadékfüggöny bevonás,  airless szórás, ecsetelés

 

(Az adatok a matt normál változatra vonatkoznak 20°hőmérsékleten és 55% relatív légnedvességen.)

A  kombináció  tűzvédő kutatólaboratóriumunk abból a célból végzett hosszú kutatásának az eredménye, hogy ugyanolyan általános jellemzőkkel rendelkező terméket fejlesszenek ki, mint a bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termékek, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

 

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÁS

FELÜLETELŐKÉSZÍTÉS

A fának tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie, és a levegő nedvességtartalma legyen kevesebb mint kb. 12 %. Alkalmazható előzőleg más szerrel befestett felületekre is akkor is, ha nem tűzgátlók. A munka megkezdése előtt javasoljuk a termék összeférhetőségének vizsgálatát kis felületen történő kísérleti bevonással.

Alkalmazási útmutató

Az alap előkészítése: Ezt a tűzvédő terméket közvetlenül, előkészítő kezelés nélkül lehet felvinni a fára. A felületet előzőleg gondosan meg kell tisztítani és szárítani; mindennemű por, zsír, olaj, szennyező vagy egyéb szilárd részecskét  vagy festékmaradékot homokszórással vagy pontcsiszolással el kell távolítani a festendő alapról.

Alapozóval vagy favédőszerrel történő előzetes kezelés általában elvégezhető, de célszerű egy tapadási próbát tenni.

Ha egzotikus vagy különleges fát kell védeni, javasoljuk az alkalmazhatóságot kísérleti (próba) úton megvizsgálni.

 Az egzotikus fafajtáknál (pl.. bambusz vagy okume) előfordul, hogy a fa réseiben, repedéseiben lévő levegő a felhordás során kiszabadul, és kis hólyagocskák keletkeznek., amelyek néha felpattannak, de nem mindig. Utóbbi esetben újrafestés esetén sem tűnnek el. A probléma megelőzésére szigetelő alapozást kell alkalmazni, vagy alternatív megoldásként VIS 120 lakkos réteget kell felvinni, amit 50 % poliuretánnal higítottunk,  hogy megakadályozzuk a buborékképződést. (1:1 arányban A és B komponens jól elkeverése után 50% észteres hígítóval elkeverve).  Kiszáradás után 180-as szemcsenagyságú csiszolópapírral kell ledörzsölni (polírozni,. fordító.).és utána a szokásos módon a festékréteget felvinni.

 

Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

 

Erősen nedvszívó anyagok kezelése előtt ezeket az anyagokat fényes (luszter) védőbevonattal kell védeni, majd a bevonási műveletet a megadott száradási idő eltelte után a matt bevonattal kell befejezni.

Fontos információ:

A VIS 120 alkalmas nedves környezetben való használatra, mivel poliuretán termék, melynek nem okoz problémát, ha vízzel vagy magas páratartalommal érintkezik.

Azonban javasoljuk fa tartósítószerrel egy előzetes kezelés elvégézést (lehetőleg világos színűvel) kék foltok és rohadás ellen, például az Amonn Impregnante (oldószer alapú) vagy Wasserlasur (víz alapú) termékeinkkel.

Fontos ellenőrizni az alkalmazás előtt, hogy a fa nedvességtartalma a tervezett paramétereken belül legyen (max 18%)

 

Kétely esetén forduljon hozzánk műszaki vagy alkalmazástechnikai tanácsért.

 

FELVITEL

Rázza és alaposan keverje  fel a terméket, mielőtt hozzáadja a katalizátort. Felvitel elvégezhető folyadékfüggöny bevonással, szórással, vagy hagyományosan a rácseppentéssel vagy az airless-szórással és ecseteléssel.. Ha a folyadékfüggönyös bevonást alkalmazzuk, a felhordhatóság időtartama rövidebb lehet az oldószer elpárolgása miatt. Ecsetet is használhatunk, de figyelembe kell vennünk, hogy az eredmény nem lesz bútoripai minőség. A terméket a legmegfelelőbb viszkozitással szállítjuk, ezért nem szükséges további oldószer hozzáadása. Ha mégis szükséges lenne, csak poliuretán termékek számára alkalmas hígító használata ajánlatos- észteres-, figyelemmel arra, hogy a termék teljesítménye a hígítással csökken.

 

A termék nem alkalmazható hőre lágyuló ragasztóval kialakított lemezeknél, élelmiszerrel, ivóvízzel vagy takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagoknál.

 

A száradási idő csökkentésére  meleg levegő alkalmazható.

(A szerszámok tisztítása észteres hígítóval történhet)


Eladás, forgalmazás:

Az Euroclass B-s1, d0 tűzgátló hatásának eléréséhez a következő mennyiségek felvitele szükséges:

450 g/m2    VIS 120  1:1 = A:B

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engedélyezés: Nemzeti Műszaki Értékelés  NMÉ-282 51434 001 kiállítása, a 275/2013 (VII.16) Korm. Rendeletnek megfelelően történt, nevezett NMÉ 1.1 pontjában rögzítettek alapján.

B-s1, d0 tűzgátló osztályba sorolták EN 13501-1: 2007+A1:2010 szerint.

CSAK RENDELÉSRE

 

OKBI bejelentés : KBSzF-884-1/2012  és KBSsF-884-2/2012

Információ:   pyrostop@pyrostop.hu

 https://www.tuzvedo.eu/ tuzvedo@tuzvedo.eu


Tel/fax: (061) 295-00-00

 


 

R és S  mondatok: R 10 Gyúlékony R 11 Könnyen gyullad  R 20 Belélegzése ártalmas  R 20/21 Belégzéskor a bőrfelülettel  érintkezve ártalmas. R 20/21/22 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése ártalmas. R 23/24/25 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése mérgező. R 36:  A szemet irritálja  R 36/37/38  A szemet, a légutakat és a  bőrfelületet irritálja. R 37 A légutakat irritálja R 38 A bőrfelületet  irritálja R 39/23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező: nagyon súlyos, maradandó egészségkárosodást okozhat.R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat.R 66 Ismételt expozició a bőr kiszáradását, vagy megrepedezését okozhatja R 67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak.S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni  43 Tűz esetén porral oltandó S 51 Csak jól szellőztetett helyen lehet alkalmazni. S 60 Ezt az anyagot és tárolóedényét  veszélyes hulladékként kell kezelni. S7 A tárolóedényt jól lezárva kell tárolni.  

 


Figyelem!

A dokumentumok olvasásához Adobe Reader szükséges! Amennyiben Ön nem rendelkezik ezzel, úgy a dokumentumok letöltése előtt telepítenie kell! A program ingyenesen letölthető innen:Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.5 kg árÚjdonság
Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.5 kg ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Suplaux M /Monolux 16,19,22,25,32,40,50 mm vastagságÚjdonság
Suplaux M /Monolux 16,19,22,25,32,40,50 mm vastagság
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Szilikon 400 mlÚjdonság
Szilikon 400 ml
Ára: 1 448 Ft.
Részletek
Zsíreltávolító, zsírtalanító 400 mlÚjdonság
Zsíreltávolító, zsírtalanító 400 ml
Ára: 1 397 Ft.
Részletek
15 perces tűzvédelem: Hensotherm 410 KS Kiszerelés: 25 kg-osÚjdonság
15 perces tűzvédelem: Hensotherm 410 KS Kiszerelés: 25 kg-os
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Tűzvédő lazúr fára.Besorolás:B-s1,d0 10 kg-os árÚjdonság
Tűzvédő lazúr fára.Besorolás:B-s1,d0 10 kg-os ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek

 

   Hasonló termékek   
B-s1,d0 = Uniepal A Kolor speciális tűzvédő. 5 kg
B-s1,d0 = Uniepal A Kolor speciális tűzvédő. 5 kg
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Színtelen Uniepal Drew Special FR kül és beltéri  B-s1,d0 5 kg
Színtelen Uniepal Drew Special FR kül és beltéri B-s1,d0 5 kg
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
B-s1,d0 és B fl-s1 = UNIEPAL AQUA K1 járó felületre is. 5 kg-os
B-s1,d0 és B fl-s1 = UNIEPAL AQUA K1 járó felületre is. 5 kg-os
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Fára fehér színű tűzvédő festék: B-s2,d0
Fára fehér színű tűzvédő festék: B-s2,d0
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
PYRONATUR Színtelen tűzvédő oldat fára: B-s2,d0 10 lit. ár
PYRONATUR Színtelen tűzvédő oldat fára: B-s2,d0 10 lit. ár
Ára: 22 860 Ft.
Részletek
Pyronatur Színtelen tűzvédő oldat fára: B-s2,d0 20 lit.ár
Pyronatur Színtelen tűzvédő oldat fára: B-s2,d0 20 lit.ár
Ára: 45 720 Ft.
Részletek
HENSOTHERM tűzvédő festék-fehér B-s1,d0 12,5 kg ár
HENSOTHERM tűzvédő festék-fehér B-s1,d0 12,5 kg ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Színtelen tűzvédő festék: Hensotherm színtelen B-s1,d0 12,5 kg
Színtelen tűzvédő festék: Hensotherm színtelen B-s1,d0 12,5 kg
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
VIS 2 K oldószeres kopásálló tűzvédő festék B-s1,d0 10 kg ár
VIS 2 K oldószeres kopásálló tűzvédő festék B-s1,d0 10 kg ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek


Utoljára megnézettek
Ajánlat kérés
Árajánlatot kérek a következő termékekről:

Ajánlatkéréshez kérjük, kattintson a termékek alatt elhelyezett -Ajánlatot kérek- gombra, majd adja meg e-mail címét, és nyomja meg az -Elküld- gombot!
-Rendelés és Akció
Bezár X
Cégadatok:Európai Tűzvédelmi Anyagokat Forgalmazó Kft
Bejegyezve:Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Cégjegyzék:13-09-184828
Adószám:25844106-2-13
Bankszámla:11742283-23215243-00000000
Telefon:06(29)320-076
Telefax:06(29) 320-093
Mobil:06(30)9448-646
Email:pyrostop@pyrostop.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2225 Üllő, Pesti út 198

Internetes vásárlás kontakt érintkezés nélkül éjjel nappal

Bezár X

FEL