INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is ajánló
Ügyfélszolgálat, kapcsolat.
Ügyfélszolgálat
& Kapcsolat
ÁSZF, szállítás és garancia.
ÁSZF Szállítás
& Garancia
Termék kereső
 Kosár A kosár üres! PénztárPénztár
 • Bezár
INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is
© INTERNETES eladásink folyamatosak COVID után is   2018 Minden jog fenntartva!   Tel: 06(30)9448-646 Generator: AktivPortal
Ajánlatunk
Újdonság
Tűzvédő festékek fára BELTÉRBE : VIS 120 Különleges 2 K oldószeres tűzvédő B-s1,d0

VIS 120 Különleges 2 K oldószeres tűzvédő B-s1,d0

2 K oldószeres tűzvédő festék fára. Szintelen. Elegáns tűzvédő anyag mindenféle belsőépítészeti fára. Nagyon magas színvonalú tűzvédelmi megoldás B-s1,d0 kategóriában.


 • Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet, mint minden tűzvédő festéknek.
 • Átlátszó, színtelen, kopásálló tűzvédő festék fára
 • Szükséges mennyiség: 450 g/m2 VIS 120 Kiadósság 10 kg=22 m2 fára
 • Ezt a tűzvédő terméket közvetlenül, előkészítő kezelés nélkül lehet felvinni a fára
 • Egyetlen tűzvédő festék, mely régi festékre is felhordható
 • Akció lejár: 2022-12-31

Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Vissza      

 

Rendelés előtt ezt az oldalt feltétlenül nézze meg:

http://www.pyrostop.hu/grafika/kepek/fatablazat.pdf

 

VIS 120

Műszaki adatlap

Átlátszó, színtelen, kopásálló  tűzvédő festék fára, (poliuretán sorozat – kombináció, hígítása: észteres). Nemzeti Műszaki Értékelés: NMÉ-282 51434 001

Az építési termék termékköre: 38.termékkör. TŰZGÁTLÓ, TŰZTERJEDÉST GÁTLÓ ÉS TŰZVÉDELMI TERMÉKEK, TŰZKÉSLELTETŐ TERMÉKEK.

Alkalmazási terület

A termék átlátszó, két komponensű tűzgátló, poliuretán kombináció, amely a következőkből áll:

Vis 120 A és  Vis 120 B 1:1  A kombináció eléri az B-s1, d0  besorolást  bármely típusú fa tűzvédő kezeléséhez, pl. fal, vagy mennyezet lemezburkolásra, bútorokhoz, bútorzathoz, díszletekhez, állványokhoz stb.

A VIS 120 Transparent típus megnevezésű, égéskésleltető festék lombos és fenyő faanyagok, egzóták (egzotikus faanyagok), lemezburkolatok, bútorzatok, díszletek és állványzatok beltéri égéskésleltetésére.

A bevonat keménysége, karcolásállósága, foltok elleni állóképessége a fedőlakk egységessége és lágysága, valamint a különféle bevonatok egyenletessége és megkeményedésük gyorsasága ennek a kombinációnak a fő tulajdonságai. Ennélfogva a felhasználó számára biztosítva van ezen termék kiváló időzítése és eredményes használata. A lánggátló hatás elve azon a reakción alapul, amikor a termékből hő hatására nem mérgező gázok távoznak, ami lassítja a fa elszenesedését.

MŰSZAKI ADATOK

AZONOSÍTÁSI ADATOK

 

VIS 120

Szín

Színtelen

Felhordhatóság tartama

Kb. 2 óra

Száraz anyag maradék

62 ± 1%

Porszáraz

20’

Homokszórásra alkalmas

12 óra

Viszkozitás katalízis után

35± 3 ’’

Katalizátor száraz maradéka

44,0 ± 0,5 %

Fényesség

selyem

Katalizátor arány,

1:1

Tárolás

Eredeti csomagolásban 8 hónap szobahőmérsékleten, Fagyveszélyes

ALKALMAZÁSI ADATOK

Felvitel módja

Folyadékfüggöny bevonás,  airless szórás, ecsetelés

 

(Az adatok a matt normál változatra vonatkoznak 20°hőmérsékleten és 55% relatív légnedvességen.)

A  kombináció  tűzvédő kutatólaboratóriumunk abból a célból végzett hosszú kutatásának az eredménye, hogy ugyanolyan általános jellemzőkkel rendelkező terméket fejlesszenek ki, mint a bútoriparban használt hagyományos, poliuretán termékek, kombinálva egy meghatározott lánggátló képességgel.

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÁS

FELÜLETELŐKÉSZÍTÉS

A fának tisztának, por- és zsírmentesnek kell lennie, és a levegő nedvességtartalma legyen kevesebb mint kb. 12 %. Alkalmazható előzőleg más szerrel befestett felületekre is akkor is, ha nem tűzgátlók. A munka megkezdése előtt javasoljuk a termék összeférhetőségének vizsgálatát kis felületen történő kísérleti bevonással.

Alkalmazási útmutató

Az alap előkészítése: Ezt a tűzvédő terméket közvetlenül, előkészítő kezelés nélkül lehet felvinni a fára. A felületet előzőleg gondosan meg kell tisztítani és szárítani; mindennemű por, zsír, olaj, szennyező vagy egyéb szilárd részecskét  vagy festékmaradékot homokszórással vagy pontcsiszolással el kell távolítani a festendő alapról.

Alapozóval vagy favédőszerrel történő előzetes kezelés általában elvégezhető, de célszerű egy tapadási próbát tenni.

Ha egzotikus vagy különleges fát kell védeni, javasoljuk az alkalmazhatóságot kísérleti (próba) úton megvizsgálni.

 Az egzotikus fafajtáknál (pl.. bambusz vagy okume) előfordul, hogy a fa réseiben, repedéseiben lévő levegő a felhordás során kiszabadul, és kis hólyagocskák keletkeznek., amelyek néha felpattannak, de nem mindig. Utóbbi esetben újrafestés esetén sem tűnnek el. A probléma megelőzésére szigetelő alapozást kell alkalmazni, vagy alternatív megoldásként VIS 120 lakkos réteget kell felvinni, amit 50 % poliuretánnal higítottunk,  hogy megakadályozzuk a buborékképződést. (1:1 arányban A és B komponens jól elkeverése után 50% észteres hígítóval elkeverve).  Kiszáradás után 180-as szemcsenagyságú csiszolópapírral kell ledörzsölni (polírozni,. fordító.).és utána a szokásos módon a festékréteget felvinni.

Felhordása kizárólag a 45/2011.(XII.7)BM rendelet 12. szerint történhet.

Erősen nedvszívó anyagok kezelése előtt ezeket az anyagokat fényes (luszter) védőbevonattal kell védeni, majd a bevonási műveletet a megadott száradási idő eltelte után a matt bevonattal kell befejezni.

Fontos információ:

A VIS 120 alkalmas nedves környezetben való használatra, mivel poliuretán termék, melynek nem okoz problémát, ha vízzel vagy magas páratartalommal érintkezik.

Azonban javasoljuk fa tartósítószerrel egy előzetes kezelés elvégézést (lehetőleg világos színűvel) kék foltok és rohadás ellen, például az Amonn Impregnante (oldószer alapú) vagy Wasserlasur (víz alapú) termékeinkkel.

Fontos ellenőrizni az alkalmazás előtt, hogy a fa nedvességtartalma a tervezett paramétereken belül legyen (max 18%)

Kétely esetén forduljon hozzánk műszaki vagy alkalmazástechnikai tanácsért.

FELVITEL

Rázza és alaposan keverje  fel a terméket, mielőtt hozzáadja a katalizátort. Felvitel elvégezhető folyadékfüggöny bevonással, szórással, vagy hagyományosan a rácseppentéssel vagy az airless-szórással és ecseteléssel.. Ha a folyadékfüggönyös bevonást alkalmazzuk, a felhordhatóság időtartama rövidebb lehet az oldószer elpárolgása miatt. Ecsetet is használhatunk, de figyelembe kell vennünk, hogy az eredmény nem lesz bútoripai minőség. A terméket a legmegfelelőbb viszkozitással szállítjuk, ezért nem szükséges további oldószer hozzáadása. Ha mégis szükséges lenne, csak poliuretán termékek számára alkalmas hígító használata ajánlatos- észteres-, figyelemmel arra, hogy a termék teljesítménye a hígítással csökken.

A termék nem alkalmazható hőre lágyuló ragasztóval kialakított lemezeknél, élelmiszerrel, ivóvízzel vagy takarmánnyal közvetlenül érintkező faanyagoknál.

A száradási idő csökkentésére  meleg levegő alkalmazható.

(A szerszámok tisztítása észteres hígítóval történhet)

A magasabb szintű kopásállóság elérésének érdekében a gyártó javasolja az R 450 TOP UE: kétkomponensű, átlátszó fedőlakk alkalmazását.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eladás, forgalmazás:

Az Euroclass B-s1, d0 tűzgátló hatásának eléréséhez a következő mennyiségek felvitele szükséges:

450 g/m2    VIS 120  1:1 = A:B

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Engedélyezés: Nemzeti Műszaki Értékelés  NMÉ-282 351434 001 kiállítása, a 275/2013 (VII.16) Korm. Rendeletnek megfelelően történt, nevezett NMÉ 1.1 pontjában rögzítettek alapján.

B-s1, d0 tűzgátló osztályba sorolták EN 13501-1: 2007+A1:2010 szerint.

 

 

OKBI bejelentés : KBSzF-884-1/2012  és KBSsF-884-2/2012

Információ:   tuzvedo@tuzvedo.eu.hu

 

Tel/fax: (061) 295-00-00

 

www.tuzvedo.eu


R és S  mondatok: R 10 Gyúlékony R 11 Könnyen gyullad  R 20 Belélegzése ártalmas  R 20/21 Belégzéskor a bőrfelülettel  érintkezve ártalmas. R 20/21/22 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése ártalmas. R 23/24/25 Belélegzése, a bőrfelülettel való érintkezése és lenyelése mérgező. R 36:  A szemet irritálja  R 36/37/38  A szemet, a légutakat és a  bőrfelületet irritálja. R 37 A légutakat irritálja R 38 A bőrfelületet  irritálja R 39/23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező: nagyon súlyos, maradandó egészségkárosodást okozhat.R 43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R 51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat R 65 Lenyelve ártalmas, aspiráció (idegen anyagnak a légutakba beszívása) esetén tüdőkárosodást okozhat.R 66 Ismételt expozició a bőr kiszáradását, vagy megrepedezését okozhatja R 67 Gőzei álmosságot vagy szédülést okozhatnak.S 23 A keletkező gázt/füstöt/gőzt/permetet nem szabad belélegezni  43 Tűz esetén porral oltandó S 51 Csak jól szellőztetett helyen lehet alkalmazni. S 60 Ezt az anyagot és tárolóedényét  veszélyes hulladékként kell kezelni. S7 A tárolóedényt jól lezárva kell tárolni.  

 


Figyelem!

A dokumentumok olvasásához Adobe Reader szükséges! Amennyiben Ön nem rendelkezik ezzel, úgy a dokumentumok letöltése előtt telepítenie kell! A program ingyenesen letölthető innen: 	 AF kiváló tűzgátló párnák 250x30x120 mmÚjdonság
AF kiváló tűzgátló párnák 250x30x120 mm
Ára: 4 700 Ft.
Részletek
 AF kiváló tűzgátló párnák 200x30x120 mmÚjdonság
AF kiváló tűzgátló párnák 200x30x120 mm
Ára: 4 445 Ft.
Részletek
VIS 2 K oldószeres kopásálló tűzvédő festék B-s1,d0 10 kg árÚjdonság
VIS 2 K oldószeres kopásálló tűzvédő festék B-s1,d0 10 kg ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
PROMASTOP M zsákos tűzvédelmi habarcs 120 perces tűzvédelemmelÚjdonság
PROMASTOP M zsákos tűzvédelmi habarcs 120 perces tűzvédelemmel
Ára: 22 860 Ft.
Részletek
 AF kiváló tűzgátló párnák 300x30x120 mmÚjdonság
AF kiváló tűzgátló párnák 300x30x120 mm
Ára: 4 953 Ft.
Részletek
120 perces tűzvédelem: Hensotherm 410 KS. Kiszerelés 25 kg-osÚjdonság
120 perces tűzvédelem: Hensotherm 410 KS. Kiszerelés 25 kg-os
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek

 

   Hasonló termékek   
 Kültéri tűzvédő festék fára: 10 liter ÁR Uniepal FR B-s1,d0
Kültéri tűzvédő festék fára: 10 liter ÁR Uniepal FR B-s1,d0
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Pyronatur, tűzvédő 100 liter fölötti rendelésnél liter ár
Pyronatur, tűzvédő 100 liter fölötti rendelésnél liter ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.5 kg ár
Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.5 kg ár
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.1 kg
Uniepal Aqua 1K=forradalmian új színtelen tűzvédő-fára.1 kg
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Elegáns, színtelen tűzvédő festék fára Hensotherm 12,5 kg árral
Elegáns, színtelen tűzvédő festék fára Hensotherm 12,5 kg árral
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Fehér tűzvédő festék fára:1 db 20 kg-os.
Fehér tűzvédő festék fára:1 db 20 kg-os.
Ára: 82 550 Ft.
Részletek
Karácsonyfa tűz ellen FA BÚTOROK ÉS BERENDEZÉSEK TŰZVÉDELMÉRE
Karácsonyfa tűz ellen FA BÚTOROK ÉS BERENDEZÉSEK TŰZVÉDELMÉRE
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
PYRONATUR, 30 napos elővásárlásnál
PYRONATUR, 30 napos elővásárlásnál
Ára: ÉRDEKLŐDJÖN!
Részletek
Pyronatur, kombinált tűzvédő 20 literes ár
Pyronatur, kombinált tűzvédő 20 literes ár
Ára: 45 720 Ft.
Részletek


Utoljára megnézettek
Ajánlat kérés
Árajánlatot kérek a következő termékekről:

Ajánlatkéréshez kérjük, kattintson a termékek alatt elhelyezett -Ajánlatot kérek- gombra, majd adja meg e-mail címét, és nyomja meg az -Elküld- gombot!
-Rendelés és Akció
Bezár X
Cégadatok:Európai Tűzvédelmi Anyagokat Forgalmazó Kft
Bejegyezve:Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Cégjegyzék:13-09-184828
Adószám:25844106-2-13
Bankszámla:11742283-23215243-00000000
Telefon:06(29)320-076
Telefax:06(29) 320-093
Mobil:06(30)9448-646
Email:pyrostop@pyrostop.hu
Kérdezzen, vagy írjon nekünk!
Az Ön neve:
E-mail címe:
Üzenet:
*Spamszűrő:
*Kérem, írja be, hogy milyen nap van ma! (pl: "szerda")

Címünk: 2225 Üllő, Pesti út 198

Internetes vásárlás kontakt érintkezés nélkül éjjel nappal

Bezár X

FEL